2020. október 27. keddSzabina

Hivatalos: elmarad a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság!

 utolsó frissítés: 17:29 GMT +2, 2020. március 17.

Az Európai Labdarúgó-szövetség keddre videókonferenciát hívott össze, és ezen abban egyeztek meg a nemzeti szövetségek, a top bajnokságok és a klubok képviselői, hogy a nyári Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.

Azt is eldöntötték, hogy a Bajnokok Ligája-döntőt június 27-én, az Európa-liga-finálét pedig június 24-én rendezik.

A kedd délutáni megbeszélést az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin irányította a szervezet vezetőségével egyetemben. A videokonferencián részt vett mind az 55 európai tagszövetség, valamint az Európai Klub Szövetség is, amely majdnem 250 labdarúgó klubot képvisel a top bajnokságok egyesületeit is magában foglalva.

A tárgyalások után abban állapodtak meg a felek, hogy az eredetileg 2020. június 12. és július 12. közé eső kontinensviadalt 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg.    

A halasztással a koronavírus miatt szünetelő bajnokságokat így be lehet fejezni majd a nyáron.

Az UEFA keddi videokonferenciáján a vezetők úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt a Bajnokok Ligája-döntőt június 27-én, az Európa-liga-finálét pedig június 24-én rendezik.  

A Nemzetek Ligája és az U21-es Európa-bajnokság küzdelmeit is 2021 nyarára tették át a fenti intézkedéssel egyetemben.

Az UEFA-nál jelenleg több mint 400 ember dolgozik az idei Eb-vel kapcsolatos projekteken, most az ő további sorsuk kérdésessé vált a következő 12 hónapra a szervezetnél. (hírszerk.)

UEFA
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek