2020. szeptember 20. vasárnapFriderika

F1: A FIA nem csak az Ausztrál Nagydíjat halasztotta el

 utolsó frissítés: 20:00 GMT +2, 2020. március 13.

Amint arról tájékoztattuk olvasóinkat, a McLaren istálló vezetése lemondta az Ausztrál Nagydíjon való szereplést, miután kiderült, hogy egy alkalmazottjának pozitív lett a koronatesztje. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön hivatalos közleményben reagált a kialakult helyzetre és gyors döntést ígért.

Az F1-re nem jellemző szervezetlen és fejetlen pénteki nap folyamán a FIA bejelentette, hogy törli az Ausztrál Nagydíjat a versenynaptárból. A döntés várható volt, miután több csapat is jelezte, hogy nem szeretne versenyezni, sőt a Mercedes hivatalosan arra kérte a szövetséget, hogy törölje a hétvégi programokat.

A vezetőség péntek délután azt is bejelentette, hogy sem a bahreini, sem a vietnámi futamot nem fogja megrendezni. A közlemény szerint eddig csak halasztásról van szó, azonban a sportvilágban uralkodó trendeket figyelembe véve könnyen elképzelhető, hogy idén mindkét futam elmarad.

A jelen állás szerint a májusi Holland Nagydíj lehet az első verseny a 2020-as idényben, de bennfentes információk szerint a FIA kész akárhány versenyt elhalasztani a sportolók és stábtagok egészsége érdekében, így a hollandiai megmérettetés is elmaradhat.

Borítókép: F1 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek