2020. október 27. keddSzabina

Térdműtét miatt fél évet hagy ki a magyar válogatott

 utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2020. február 14.

Térdműtét miatt fél évig nem kézilabdázhat Fekete Bálint, a spanyol Liberbank Cuenca magyar válogatott jobbszélsője.


    A 24 éves játékos a klubcsapatában sérült meg az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság utáni első mérkőzésen. A Cuenca január 30-án a BM Huesca vendége volt a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, és a 12. percben védekezésnél az ellenfél beállója oldalról nekiesett Fekete Bálint térdének.

    A játékos elmondta, hogy már a helyszínen tartózkodó orvos keresztszalag-szakadásra gyanakodott, amit később az MRI-vizsgálat megerősített.
    "A magyar szövetség azonnal felajánlotta, hogy mindenben segít, egy ideig úgy is volt, hogy otthon műtenek, de aztán a klubommal közösen azt a döntést hoztuk, hogy Toledóban legyen az operáció" - nyilatkozta Fekete, akit végül szerdán műtöttek meg.
    Hozzátette, előző klubja, a MOL-Pick Szeged lehetőséget adott neki, hogy a hosszú rehabilitációt náluk végezze, így amint lehet, hazatér Magyarországra.

    "A jövőm még nem dőlt el, több megkeresést is kaptam, de a Cuencának opciós joga van" - mondta a jobbszélső.

    Fekete felidézte spanyol csapata kedves gesztusát: az EHF Kupában az első csoportmeccsük előtt "Animo, Balint", vagyis "Jobbulást, Bálint" feliratú pólóban vonultak fel a játékosok, a mérkőzés végén pedig a vezetőedzőjük azt nyilatkozta, érte nyerték meg a találkozót.
    A Liberbank Cuenca a spanyol élvonal ötödik helyén áll 17 mérkőzés után.

(mti)
Borítókép: J. A . Lillo Liberbank Cuenca Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek