2020. október 27. keddSzabina

Buffon vicce egyszerre zseniális és elgondolkodtató

 utolsó frissítés: 17:23 GMT +2, 2020. február 14.

Gianluigi Buffont egyetlen futballrajongónak sem kell bemutatni. A legendás hálóőr 1995-ben, 17 évesen mutatkozott be a Serie A-ban szereplő Parma csapatában, az azóta eltelt 25 év alatt 912 mérkőzést meccset játszott csak klubszínekben, amire még jön 176 olasz válogatottság is, összesen tehát szinte 1100 meccsen lépett pályára.

Csütörtökön a Coppa Italia elődöntőjében a Milan és a Juventus csapott össze a San Siróban, a mérkőzés vége 1-1 lett, miután Ronaldo a 91. percben tizenegyesből egyenlített. A vendégek kapuját Buffon védte, aki a meccs után megkapta Daniel Maldininek piros-fekete mezét. 

A 42 éves, mezgyűjteményéről (is) híres kapus úgy kommentálta az esetet, ahogy azt csak olyan sportoló tudja, aki két és fél évtizedet töltött el a világ labdarúgásának elitjében.

„A gyűjteményemben ott van Enrico Chiesa és fia, Lillian Thuram és fia, George Weah és fia, és most már Maldini és fia is. Várom az unokáikat is.”

Ez igazán akkor lesz durva, ha belegondolunk hogy Buffon csapattársként, vagy ellenfélként mindegyikükkel találkozott a futballpályán. Az elmúlt 25 évben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek