2020. június 1. hétfõTünde

A Gyergyó és a Sportklub is ponttal gazdagodott - VIDEÓK

 utolsó frissítés: 14:12 GMT +2, 2020. február 13.

A Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub is pályára lépett az Erste Liga szerdai játéknapján. A Gyergyói HK Székesfehérvárra utazott, ahol a Titánok vendége volt, a Sportklub pedig a Brassói Coronát készült legyűrni, szintén idegenben.

A Gyergyói HK meccse jól indult a Tüskecsarnokban, a 7. percben Jereme Tendler emberelőnyben megszerezte a vezetést és az eredmény nem is változott a harmad végéig.

A második játékrészben összekapták magukat a hazaiak, Almási Márk ki is egyenlített, de két percig sem tartott az öröm, Tendler megint kihasznált egy emberelőnyt. A záróetapban Valdix bebiztosította a győzelmet, de Tendlert a meccsen egy vendéggólból sem lehetett kihagyni, ezúttal ő szolgáltatta a gólpasszt.

A Csíkszeredának nehezebb dolga volt, a Brassó ugyan elvesztett négy meccset zsinórban, de ebből hármat magyarországi túrán játszottak és kétszer hosszabbításra kényszerítették a ligaelső Ferencvárost is.

A meccset a Sportklub kezdte jobban, az első két játékrészt 1-1 góllal nyerték (Rokaly és Fodor volt eredményes) és úgy tűnt, hogy kézben van a meccs, a harmadik harmadot viszont nem bírták ki a csíki legények.

Tranca már az első percben szépített, ezután az eredmény sokáig nem változott, dacára annak, hogy Láday Tamást kétszer is kiállították, ráadásul másodszorra 10 percet kapott. Ami nem ment emberelőnyben, az ment egyenlő létszámnál, az 55. percben Jared Brown góljával egyenlített, innentől a lélektani előny a hazaiaknál volt.

A hosszabbításban 3 perc után Molnár Zsombor megszerezte a győztes találatot a Brassónak. A Sportklub nem játszott rosszul, az alapszakasz formájától azonban még elmarad.


Erste Liga, alsóház
Fehérvári Titánok – Gyergyói HK 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Almási (34.), illetve Tendler (7., 36.), Valdix (48.).

Erste Liga, felsőház
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0) - hosszabbítás után
Gólszerzők: Tranca (41.), Brown (55.), Molnár Zs. (64.), illetve Rokaly Sz. (16.), Fodor (31.).

Borítókép: Corona Brassó Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek