2020. aug. 15. szombatMária

AO: Djokovic kivégezte Federert

 utolsó frissítés: 13:41 GMT +2, 2020. január 30.

Az Australian Open férfiversenyének első elődöntőjében Novak Djokovics és Roger Federer csapott össze.

A Jokernek is becézett szerb útja könnyűnek tűnt a tornán, Struff, Ito, Nishioka, Schwartzmann sem, és a nyolc között a kanadai szervakirály, Milos Raonic sem tudott ellene szettet nyerni. 

Federernek összehasonlíthatatlanul nehezebben ment az előrehaladás, mindössze az első két meccsét, a Johnson és a Krajinovic ellenit tudta nullára nyerni, Millman ellen két szettet, Fucsovics ellen egyet, Sandgren ellen szintén kettőt veszített el, sőt utóbbi ellen hét (!!) meccslabdát kellett hárítania, mondhatjuk, hogy némi szerencsével jutott az elődöntőbe.

A fentieknek megfelelően a svájci rekordbajnok nem számított esélyesnek Djokovics ellen, a fogadóirodák szerint a szerb 85%-ban volt esélyes a meccs megnyerésére.

Federert nem igazán érdekelte a fogadóirodák véleménye, először hozta saját adogatását, majd rögtön lebreakelte ellenfelét. 0-2-nél Djokovics észbekapott de hiába breakelt vissza, Federer ismét elvette adogatását és elhúzott 4-1-re. A kulcsmomentum a 6. gameben jött el, amikor Federer 40-0-re vezetett a szerb adogatásánál. Mindenki újabb breaket várt, ehelyett Djokovics mintha átkapcsolt volna valamit, innentől űrtenisszel nyerte a saját game-jét, aztán egy játék után elvette Federer adogatását és esélyt sem adva a svájcinak, 7-1-re behúzta a hosszabbítást is.

A második szettben 4-5-ig mindenki hozta a saját játékát, bár a szerb magabiztosabban, egyetlen break-labdát sem engedélyezett a svájcinak. 4-5-nél Djokovics el tudta venni Federer adogatását és ezzel 6-4-re vitte a második szettet is. Nem sok érdekes történt, annak ellenére, hogy mindkét játékos mutatott gyönyörű megmozdulásokat.

A harmadik szettben 2-3-ig mindkét játékos magabiztosan szervált, ekkor azonban Federer egy rontást követően adott egyetlen breaklabdát Djokovicsnak és ez végzetesnek bizonyult. A szerb éljátékos előbb értékesítette azt az egy labdát, utána pedig kiszerválta a szettet, és 7-6, 6-4, 6-3-as összesítéssel jutott a döntőbe.

A második elődöntőt péntek hajnalban játszák, a Rafael Nadalt búcsúztató Dominic Thiem és az élete legjobb Grand Slam-teljesítményét asztalra tevő szupertehetség, Alexander Zverev csap össze.

Borítókép: Australian Open hivatalos Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek