2020. június 1. hétfõTünde

Kézi EB: Izland le akarja győzni Magyarországot is

 utolsó frissítés: 21:34 GMT +2, 2020. január 14.

 "Már biztosan ott lehetünk a középdöntőben, de két pontot szeretnénk magunkkal vinni. Minden mérkőzésen a győzelemért harcolunk, most pedig az olimpiai kvalifikáció miatt különösen nagy szükségünk van a két pontra, tehát mindent megteszünk, hogy megnyerjük a meccset" - nyilatkozta kedden az izlandi válogatott szövetségi kapitánya.

    Az izlandiak a malmői E csoportban legyőzték az olimpiai és világbajnok dánokat, valamint az oroszokat. Amennyiben szerdán a magyarok ellen is nyernek, biztosan két ponttal kezdhetik a középdöntőt.
    Gudmundsson szerint a magyarok hétfőn Dánia ellen nagyon jól védekeztek és támadtak, illetve szombaton az oroszok ellen is jól teljesítettek.


(fotó: EHF EURO 2020 Facebook)
    "Két fiatal csapat találkozik egy nagyon fontos meccsen" - szögezte le az edző, akinek két rossz emléke is van a magyarokról. A 2012-es londoni olimpián az általa irányított izlandi válogatott a negyeddöntőben kétszeri hosszabbítás után kikapott Mocsai Lajos együttestől, 2017-ben pedig a dánokat irányította, amikor Javier Sabaté vezetésével a magyarok két góllal legyőzték őket a franciaországi világbajnokság nyolcaddöntőjében.

    A jobbátlövő Viggo Kristjanson kijelentette, nagyon jó érzés, hogy a harmadik forduló előtt már biztos továbbjutónak mondhatják magukat, de semmiféle ünneplésre nem került sor, előbb meg akarják nyerni az utolsó meccsüket.
    "Azt hiszem, nagyon kemény meccs lesz. Erős csapatuk van, nagyon jól védekeztek Dánia ellen, úgyhogy erre alaposan fel kell készülnünk" - méltatta a magyarokat a játékos.
    
A Magyarország-Izland csoportmeccs szerdán 19.15-kor, a Dánia-Oroszország találkozó pedig 21.30-kor kezdődik Malmőben.

(mti/hírszerk)
Borítókép: EHF Euro 2020 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek