2020. június 1. hétfõTünde

A sokat kritizált Federer nagylelkűen adományozik

 utolsó frissítés: 20:52 GMT +2, 2020. január 14.

Bármilyen furcsa is, Roger Federert sokan kritizálták a klímaaktivisták, mivel a svájci szponzorai között vannak olyanok, akik fosszilis tüzelőanyagban érdekeltek. A rekordbajnok teniszező köztudottan jó kapcsolatokat ápol azzal a Credit Suisse-el, amelyik többmilliárd dollárt kölcsönzött a fosszilis energiahordozókra alapuló iparágak szereplőinek.

Az egykori világelső csattanós választ készül adni a károgóknak, hiszen bejelentette, hogy adományozni fog az ausztrál tűzvész által okozott károk enyhítésére.

„Szolidaritást kell mutatnunk ebben a hihetetlen helyzetben. Méltányolom a jelzéseket, amelyek a felelősségem mértékét vetik fel ebben a helyzetben, arra fogom használni kivételes pozíciómat, hogy a komoly témákat megvitassam szponzoraimmal” - nyilatkozta Federer.

A színészek, labdarúgók, kosárlabdázók mellett a teniszezők is komolyan kivették részüket a segélyezésből, a legnagyobbak közül Rafael Nadal és Serena Williams is adakozott, utóbbi 43.000 dollárt, azaz az aucklandi tornagyőzelméért járó pénzösszeget ajánlotta fel, a hírek szerint azonban, az év végére milliárdossá váló svájci egy nagyságrenddel nagyobb adományban, 500.000 dollárban gondolkodik.

Borítókép: Roger Federer Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek