2024. március 29. péntekAuguszta

A Real Madrid nyerte a Spanyol Szuperkupát

 utolsó frissítés: 06:33 GMT +2, 2020. január 13.

Az idei Spanyol Szuperkupa nem sokban hasonlított az eddigiekre, hiszen egyrészt Szaud-Arábiában rendezték, egy olyan országban, amelynek az európai klubfutballhoz nincs sok köze, másrészt nem csak két csapatos volt a torna, hanem mindjárt négy együttest is az arab országba invitáltak a szervezők.

Az első találkozón a Real Madrid 3-1-re verte a túl sok ellenállást nem tanúsító Valenciát, a másodikon pedig az Atlético Madrid az utolsó 10 percben fordított a meccs végére indiszponálttá váló Barcelona ellen.

Természetesen nem arra akarunk utalni, hogy bármelyik spanyol csapat nem profi módon kezelte a tornát, de a pénzdíjak nagy része fix volt a torna előtt. A Real Madrid és a Barcelona 6.8 millió eurót, az Atlético 4 milliót, a Valencia pedig 2.5 milliót kapott a szereplésért. Ezekhez még hozzájöttek győzelmek esetén bizonyos pénzdíjak, a győztes 3 milliót, a döntő vesztese 2 milliót, az elődöntők győztese pedig 800.000 eurót tehetett zsebre.

A döntőben a Real Madrid és az Atlético 0-0-s döntetlent játszott a rendes játékidő alatt, majd a 30 perces hosszabbításban is. Bár a 115. percben Valverdét kiállították a királyi gárdából, Diego Simeone együttese nem tudott profitálni az emberelőnyből. A büntetőrúgásokat a Real bírta jobban, Carvajal, Rodrygo, Modric és Ramos egyaránt betalált, míg a „matracosoktól” Saul és Lemar is hibázott, így Zidane csapata 4-1-re nyerte ezt a szakaszt.

Borítókép: Real Madrid Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek