2020. július 9. csütörtökLukrécia

Guardiolának nincs szüksége új játékosokra

 utolsó frissítés: 17:13 GMT +2, 2019. december 03.

Annak ellenére, hogy a Manchester City mindössze harmadik a Premier League-ben, a klub katalán mestere, Pep Guardiola nem tervez erősítéseket a téli átigazolási időszakban, adta hírül a DPA hírügynökség. A Barcelona egykori trénere azt nyilatkozta, hogy nem akar új játékost januárban, inkább megvárja a nyári transzferpiacot és akkor dönti el, hogy mi lesz a klub kötelékébe tartozó, lejáró és aktív szerződésű futballistákkal.

„Egy csapat újjáépítése 7-8 játékos megvételével kezdődik, ezen már a második szezonomban átestünk. Akkor hét játékosnak járt le a kontraktusa és másik tizenegy volt 30 év fölött. Ha veszünk is 2-3 játékost, az nem újjáépítés, hanem csak erősítés”.

A Citynek valószínüleg nincs nagy szüksége erősítésekre sem, hiszen a mértékadó transfermarkt portál szerint durván 1300 millió euró (azaz 1.3 milliárd) a keret aktuális értéke. Guardiola regnálása alatt, a klub több mint 500 millió eurót költött új játékosokra. A Premier League jelenlegi listavezetője és a Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpool ezen idő alatt 100 millió eurót költött erősítésekre.

(AGERPRESS)

(Borítókép: Manchester City Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek