2020. június 1. hétfõTünde

Magyarország kikapott, Románia hozta a kötelezőt

 utolsó frissítés: 13:54 GMT +2, 2019. december 01.

A női kézilabda-világbajnokság második játéknapján Magyarország Spanyolországgal, Románia az elsőbálozó Szenegállal játszott.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a spanyolok dícsérték a magyar válogatott védőmunkáját, ez azonban nem gátolta meg őket abban, hogy 29 gólt lőve győzzenek, igaz, a kazahok elleni mérkőzéshez képest a magyar védekezés harmatgyenge volt.
Az első játékrész utolsó 5 percére mindössze kétgólos hátránnyal fordult Kim Rasmussen csapata (14-12), de a szünetet jelző sípszó mégis ötgólos hátrányban találta a gárdát (18-13).

A második félidőben ezt az ötgólos eredményt tartották a spanyolok, néha 7 ponttal, néha 3 ponttal magabiztosan vezetve húzták be a meccset.

Románia a csoport egyik leggyengébbjének tartott Szenegállal mérkőzött meg és magabiztosan nyert is. Szenegál a vártnál sokkal jobban játszott, az afrikai csapat első világbajnokságán jár, így érthetően rendkívül motivált.

A mérkőzés után Thomas Ryde, Románia szövetségi kapitánya megelégedését fejezte ki, kiemelve a védekezést és Crina Pintea center játékát.

A holnapi pihenőnapot követően, legközelebb 3-án játszik mindkét válogatott. Románia kötelező meccset játszik Kazahsztán ellen, míg Magyarországra a továbbjutás szempontjából nagyon fontos összecsapás vár Montenegró ellen.

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek