2020. június 1. hétfõTünde

Székely-magyar szurkolói faluról is egyeztettek

 utolsó frissítés: 16:22 GMT +2, 2019. november 22.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán ülésezett a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A hattagú magyarországi küldöttség a szoros együttműködés érdekében, szakmai kérdésket és jövőbeni terveket vitatott meg.

A két szervezet együttműködése az elmúlt években több komoly eredménnyel is járt, ilyen például az orvosi és metodikai központ átadása is.

A Magyar Jégkorongszövetség elnöke, Such György elárulta, hogy a székelyföldi akadémia egy képviselője állandó tagja lesz az MJSZ szakmai bizottságának, valamint azt is, hogy törekedni fognak arra, hogy a karcfalvi centrum minden évben legalább egy válogatott összetartást szervezzen.

Az erdélyi sportinfrastruktúra felelőse, Zsigmond Barna Pál rendkívül hatékonynak és operatívnak nevezte a Székelyföldi Jégkorong Akadémia munkáját, és a magyar kormány támogatásáról biztosította az egyesületet.

Sipos Levente főtitkár azokról a kihívásokról beszélt, amelyeket a közeljövőben meg kell oldani, elsősorban a Székelydöldőn élő iskoláskorú gyerekek programját érintette. A célkitűzés az, hogy a fiatalok jelen tudjanak lenni úgy a tanórákon, mint az MJSZ és SZJA által szervezett versenyeken.

A sajtótájékoztató folyamán többször felmerült a tavaszi, Ljubljanában rendezett világbajnokság, ahol a jórészt székely játékosokból álló román válogatott, és a magyar válogatott is ugyanabban a ligában érdekelt. Tánczos Barna, a Mens Sana elnöke hangsúlyozta, hogy szeretnének egy közös szurkolói falut, és a cél az, hogy a székelyföldi és a magyarországi szurkolók számára egy közös ünnep legyen az esemény.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek