2020. július 9. csütörtökLukrécia

Megsemmisítő erejű vereséggel zárta az EB-selejtezőket Románia

 utolsó frissítés: 14:55 GMT +2, 2019. november 19.

A már biztosan csoportelső Spanyolország fogadta a már biztosan kieső Romániát az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulójában.

Romániától a szurkolók és a szövetség mindössze tisztes helytállást várt a jóval magasabbra rangsorolt hispánok ellen, azonban a kezdősípszó után gyorsan kiderült, hogy ez nem fog megtörténni. A hazaiak lerohanták az önbizalomhiányos vendégcsapatot, futószalagon gyártották a helyzeteket és már a 8. percben betaláltak Ruiz révén.

Ha nem lett volna Pușcaș óriási helyzete és egy ígéretes fejjáték egy szöglet után, mondhatnánk, hogy egykapuztak a spanyolok az első félidőben. A 33. percben Moreno duplázta meg az előnyt, egy jobboldali beadást fejelt a kapuba, a nyújtózkodó Tătărușanu tehetetlen volt.

A 43. perben Moreno 3-0-ra módosította az állást, ez pedig észrevehetően megroppantotta Cosmin Contra csapatát. A támolygó sárgamezes együttes másfél perc múlva újabb gólt kapott, ezúttal azonban Moreno „csak” előkészített, a döntő gurítást Cosmin Contra szövetségi kapitány legnagyobb tévedése, Adrian Rus vitte véghez. Az öngóllal beállt a félidei 4-0-s eredmény.

A második félidőben a vendégek szerencséjére a hazaiak tompák voltak a támadóharmadban, ha ugyanolyan éles helyzetkihasználásuk lett volna, valószínűleg sokkal nagyobb gólkülönbséggel nyer a hazai csapat a végén. Egy gólt azért így is lőttek a hazaiak, a 92. percben Oyarzabal állította be az 5-0-s végeredményt.

A mérkőzés után menesztették Cosmin Contra szövetségi kapitányt, helyére Mirel Rădoi a legesélyesebb jelentkező.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek