2020. július 9. csütörtökLukrécia

Doppinggal vádolják a román kéziválogatott több tagját

 utolsó frissítés: 15:53 GMT +2, 2019. november 19.

A gsp.ro információi szerint, a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség vizsgálatai a Brassói Corona több játékosánál is doppingvétséget mutattak. Bianca Bazaliut, Cristina Laslót és Daria Bucurt, azzal gyanúsítják, hogy tiltólistán szereplő, intravénás lézeres kezelést vettek igénybe.

A NDA minden érintett szervezetnek elküldte jelentését, így a Román Kézilabda-szövetség, a Román Olimpiai és Sportbizottság, és az Ifjúsági és Sportminisztérium is értesült a problémáról.

Bár a doppingvétséget elkövetők névsora még nem hivatalos, Románia válogatottjának nagyon rosszul jöhet két-három eltiltás. A november 30-án, Japánban kezdődő világbajnokság C-csoportjában érdekelt válogatott, favoritnak számít a csoportelsőségre, ellenfelei között Magyarország, Montenegró és Spanyolország is szerepel.

A jelenlegi szabályrendszer lehetővé tenné a román szövetségnek, hogy a hivatalos eljárás végéig pályára engedje az inkrimnált sportolókat, ugyanakkor szinte biztos, hogy ez nem fog megtörténni, hiszen egy későbbi eltiltásnak már nem csak a játékosok, hanem a válogatott is meginná a levét.

Alexandru Dedu a Román Kézilabda-szövetség elnöke, egy interjúban elmondta, hogy nem kockáztathatja Románia imázsát egy ilyen ügy miatt, ezért egyáltalán nem valószínű, hogy a gyanúba keveredett játékosok elutaznak Japánba.

Borítókép: Román Kézilabda-Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek