2020. július 9. csütörtökLukrécia

Pontot rabolt a Csíkszereda a Viitorultól

 utolsó frissítés: 18:49 GMT +2, 2019. november 16.

A Liga2 tizennyolcadik fordulójában az FK Csíkszereda a zsilvárosi Viitorulnál tette tiszteletét. A deklaráltan bentmaradásért küzdő székelyek a szezonjuk legjobb meccset játszva, pontot raboltak ellenfelüktől.

Nagy védelmi hibával indult a meccs, a hazaiak támadója Victoraș Astafei azonban kihagyta a ziccert. A vendégjátékosok rendesen megijedhettek, komoly támadásokat vezetve lassan-lassan átveték a meccs irányítását.

Bár a vendégek Hodgyai László és Magyari Szilárd révén is veszélyesek voltak, a kapust legelőször mégsem ők győzték le, hanem a kitűnő formában futballozó Eder. A 22 éves, mallorcai utánpótlásban nevelődött játékos átlövésénél Anca Trip kapusnak óriási szerencséje volt, a labda a kapufán csattant.

A hazaiak vezető gólja Vasile Pop nevéhez fűződik, aki 17 méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába takarásból. Mondhatnánk, hogy a vezetés kissé érdemtelen volt, a meccs képe alapján inkább a Szereda felé billent a mérleg.

A félidő végére megint átvette a kezdeményezést a vendég gárda, de egyenlítenie nem sikerült.

Ami nem jött össze az első felvonásban, az sikerült a másodikban, az 54. percben Logon előbb tetszetősen vezette a labdát az ellenfél tizenhatosában, majd igazán pocsékul lőtt, Anca Trip viszont bohózatba illően rosszul mozdult, így a lába között becsorgott a tétován vánszorgó bogyó a kapuba.

A 75. percig dominált a Csíkszereda, több helyzetet is kidolgoztak, a szerencse azonban nem volt velük. A meccs vége a hazaiaké volt, de nem tudtak vele kezdeni semmit, Gyenge Szilárd kiválóan őrizte a kapuját, a mérkőzés tehát 1-1-es döntetlennel végződött.

A Csíkszereda otthoni formája eddig is kiváló, idén még nem találtak legyőzőre hazai pályán, úgy néz ki, hogy a jóval gyengébb kinti mérlegük is elkezdhet javulni, így talán vérmesebb álmokat is kergethetnek, mint a bentmaradás.

Liga2, 18. forduló

ACS Viitorul Tg. Jiu- FK Csíkszereda 1-1 (1-0)

Borítókép: FK Csíkszereda Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek