2020. június 1. hétfõTünde

Kiesett Halep a világbajnokságról

 utolsó frissítés: 18:18 GMT +2, 2019. november 01.

A papírforma szerint nehéz mérkőzés várt a román teniszezőnőre Karolina Plisková ellen, a 7-5-ös örökmérleg nem ígért könnyű összecsapást. A tét nagy volt, hiszen a vesztes játékos elbúcsúzott a Shenzenben rendezett WTA-Finals elnevezésű világbajnokságtól, a győztes viszont az elődöntőben folytathatja.

Halep abszolút formán kívül teniszezve, saját magához képest pocsékul játszva 6-0-s vereséget szenvedett az első szettben, és senki egy lyukas garast sem adott volna a győzelméért.

A második szettben rögtön az első game-ben breakelni tudott, és bár Plisková a negyedikben vissza tudta venni adogatását, utána rögtön hátrányba került. A román teniszezőnő a következő 4 game-et megnyerte, kétszer breakelve ellenfelét, úgy tűnt, hogy az első szettes rövid zárlat ellenére lehet keresnivalója a találkozón.

A harmadik játékrész ismét kiválóan indult Halep számára, előbb breakelt, majd hozta adogatását, ezután azonban 4 gamet nyert zsinórban a cseh, így Simonának ismét kapaszkodnia kellett, ami sikerült is, viszont akárcsak szerdán, ismét kulcsjátszmában hibázott, 4-5-ös hátrányban elvesztette adogatójátékát és ezzel együtt a meccset is.

Karolina Plisková Ashleigh Barty-val játszik november másodikán az elődöntőben.

(Borítókép: Playtech.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek