2020. június 1. hétfõTünde

A második meccsét is simán nyerte a Kolozsvár a Europe Cupban

 utolsó frissítés: 15:45 GMT +2, 2019. október 31.

A Kolozsvári U-BT a Europe Cup csoportkörének 2. fordulójában simán verte a Balkan Botevgrad együttesét.

Előzetesen nehezen felmérhető meccse volt az U-BT-nek, hiszen bár papíron erősebbnek számított ellenfelénél, a Balkan az első fordulóban hatalmas meglepetésre megverte az orosz bajnokság 4. helyén álló Enisey Krasnoyarskot. Ez az eredmény rendkívül meglepő, figyelembe véve, hogy a Enisey nem akármilyen skalpot gyűjtött be idén, az Euroliga (az NBA után a világ 2. legerősebb ligája) elitcsapatát, a CSZKA Moszkvát verte az orosz bajnokság első fordulójában.

A fentiekből kiindulva elég meglepő volt, hogy a bolgár alakulat semmiféle ellenállást nem tanusított, a hazaiak azt csináltak amit akartak, és vezetni nagyon akartak, így egy 31-11-es első negyeddel (!) el is intézték ellenfelüket, aki a meccs hátralevő részében csak futott az eredmény után.

Ijedtségre egyszer sem volt ok a kolozsváriak részéről, végig kétszámjegyű volt a különbség, így az sem számított, hogy a bolgár bajnok a negyedik negyed elején egy 9-0-s futással próbált visszajönni a meccsbe.

Az U-BT legjobb pontszerzői Patrick (19), Planinic(18) és Johnson(18) volt, hárman 55 pontot tettek a közösbe, a bolgárok legjobbja Dimitrov volt 16 ponttal.

Érdemes kiemelni a Mihai Silvășan által vezetett hazaiak lepattanózását, 40-29-re nyert ebben a mutatóban a Kolozsvár, a legtöbbet Johnson (9) és Planinic (8) gyűjtötte, a túloldalon Sekulovic hatig jutott.

A csoport másik meccsén a Enisey Krasnoyarsk simán verte a svéd Södertalje együttesét (99-78), így a csoportot az U-BT vezeti 4 ponttal, mögöttük a Balkan jön 3 ponttal, harmadik a Enisey szintén 3 ponttal, a csoport végén, pedig a svéd bajnok Södertalje kullog 0 ponttal. 

Az U-BT legközelebb egy 5700 km-es túrára utazik Szibériába, ahol a Enisey Krasnoyarsk vendége lesz november 6-án.

(Borítókép: baschet.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek