2020. július 9. csütörtökLukrécia

2020-tól lehet videóbíró a román labdarúgó-bajnokságban is

 utolsó frissítés: 11:59 GMT +2, 2019. október 10.

Az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságban a 2020/2021-es idénytől kezdődően tervezik bevezetni a videóbíró-rendszert, az úgynevezett VAR-t – jelentette be a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) - írja a Népújság.


A szervezet közölte, már a videóbíró-rendszer külföldi bevezetésekor elkezdték az előkészületeket, hogy Romániában is meghonosítsák a bírói tévedéseket megelőző és korrigáló rendszer elemeit. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeztek román és külföldi szolgáltatókkal, amelyek technikai felszerelést biztosítanak, de a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) és a Román 

Labdarúgó-szövetséggel is tárgyaltak már. 

„Ezeknek köszönhetően bejelenthetjük, hogy a következő idénytől Romániában is működik majd a videóbíró-rendszer” – olvasható az LPF közleményében.

Megjegyezték, hogy a technológiáért a román kluboknak nem kell fizetniük, csak a rendszer működtetéséhez szükséges további játékvezetők díját kell állniuk. A liga tervei szerint a rendszert akár már az idei bajnokság rájátszásában kipróbálhatják.

Az utóbbi időben egyre több román klubvezető fogalmazta meg elégedetlenségét a játékvezetői tévedések miatt, és szorgalmazta a videóbíró bevezetését. (népújság)

videobíró
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek