2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Magyari csodás gólja egy pontot ért a felavatott esti világításban

 utolsó frissítés: 14:10 GMT +2, 2019. szeptember 28.

Sok lehetőséget kialakított, a vezetést is megszerezte, de végül csak egy pontot tudott otthon tartani az FK Csíkszereda felnőtt csapata a labdarúgó Liga 2 kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A Kolozsvári U elleni, ünnepélyes hangulatú bajnokin felavatták a csíkszeredai stadion esti világítását.

Ez volt az FK Csíkszereda első hazai mérkőzése a másodosztályú bajnokságban, amelyet a tévétársaságok is közvetítettek.

A kezdés előtt Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Ráduly Róbert Kálmán polgármester, illetve Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója vágta el a piros-fekete szalagot, míg a kivitelező képviseletében Claudiu Breban átadta Szondy Zoltán klubelnöknek a világítóberendezés távirányítóját.

fotó: Pál Zoltán - FK Csíkszereda

A mérkőzésen a hazaiak lényegesen többet tettek a győzelemért, és a gól nélküli első félidőt követően a 65. percben előnybe is kerültek: a frissen becserélt Romaric Logon nagyszerűen indította külsővel Magyari Szilárdot, aki a tizenhatos bal oldaláról engedett el védhetetlen lövést, a labda a keresztlécről vágódott a hálóba.

A vendégek 11 perccel később egyenlítették, Rafael Miranda egy jobb oldali szabadrúgást tekert középre, a hátvéd Artur Crăciun pedig jól helyezett fejessel módosította 1–1-re az eredményt, amely már nem változott a lefújásig.

Az FK Csíkszereda fölényét jól jelzi, hogy Cosmin Dur-Bozoancă, az U ifiválogatott kapusa hét, míg Bordás Dániel két védéssel zárta az összecsapást.

A mérkőzésről részletesebben itt írtunk.

Liga 2, kilencedik forduló

FK Csíkszereda–Kolozsvári Universitatea 1–1 (0–0)
gól: Magyari (65.), ill. Crăciun (76.)

FK: Bordás – Palmes, Csonka, Mitra, Simó – Casiadi, Berde (Veres 81.) – Kálmán (Barta 87), Eder, Magyari – Bajkó (kapitány, Logon 61.). Edző: Valentin Suciu.

U: Dur-Bozoancă – Crăciun, Kay, Berci – Takács (Taub 84.), Dican, Florescu (kapitány), Tiago Gomes (Inácio Miguel 72.) – Pop, Gavra (Pîrvulescu 66.), Rafael Miranda. Edző: Adrian Falub.

Kolozsvári UFK CsíkszeredaLiga 2futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek