2024. március 29. péntekAuguszta

Buzăuban véget ért az FK Csíkszereda kupamentelése

 utolsó frissítés: 13:45 GMT +2, 2019. szeptember 25.

Az FK Csíkszereda nem tudta megismételni tavalyi emlékezetes menetelését a labdarúgó Románia Kupában, a piros-feketék a legjobb 32 csapat között egygólos vereséget szenvedtek el Buzăuban a harmadosztályú Metalul gárdájától.

Az FK győzelemmel hangolt a hétközi kupameccsre, Valentin Suciu legénysége szombaton a Liga 2 utolsó helyén tanyázó Sportul Snagov ellen Eder Gonzalez fejesével nyert 1–0-ra. A spanyol középpályás góljával a csíkiak először szereztek pontot másodosztályú kiszállásaikon. A Metalul Buzău a harmadik vonal kettes számú csoportjában legutóbb a FCSB tartalékcsapatával játszott gól nélküli döntetlent.

A keddi kupameccsen nem érződött a két csapat közti osztálykülönbség, a házigazda bodzavásáriakon nem igazán találta a fogást a székelyföldi alakulat. A vendégek kétszer is kapufát lőttek – a 26. percben Barta Norbert, a második félidő elején Raúl Juliá révén –, de huzamosabb ideig nem sikerült uralniuk a találkozót.

A mérkőzés egyetlen gólját a középhátvéd Andrei Grăjdan fejelte az első félidő hosszabbításában, egy szögletrúgás után. A sok szabálytalanságot és sárga lapot hozó második játékrészben a Metalul megtartotta minimális előnyét, az elmúlt szezonban kupanegyeddöntőt játszó FK Csíkszereda ezúttal az ötödik fordulóban búcsúzott.

Az FK pénteken 18 órától a Kolozsvári U-t fogadja a bajnokságban a kilencedik forduló nyitómérkőzésén, amelyet a Digi-, a Look- és a Telekom Sport is élőben közvetít. 

A Románia Kupa keddi játéknapján másik két erdélyi csapat, az Aradi UTA és a Medgyesi Gaz Metan is kiesett, előbbit a Dinamo, utóbbit a harmadosztályú Foresta Suceava múlta felül. A Kolozsvári U hosszabbítás után jutott tovább az U Craiova 1948 vendégeként.         

Labdarúgó Románia Kupa, ötödik forduló
Keddi játéknap

Metalul Buzău–FK Csíkszereda 1–0 (1–0)
gól: Grăjdan (45+1.)

Metalul Buzău: Creţu – Spătaru, Grăjdan, Păun, Nedelcu, Manea, Mihai, Ispir, Stan, Iacob, Bardaş. Edző: Valentin Stan.

FK Csíkszereda: Gyenge – Palmeş, Mitra, Lalic, Fodor (Berde 84.), Veres, Csürös (Eder 46.), Juliá, Erdei, Barta (Simó 66.), Bajkó. Edző: Valentin Suciu.

További eredmények:

Aradi UTA–Dinamo Bukarest 1–3 (1–1)
gól: Moise (19.), ill. Moldoveanu (13.), Nistor (58.), Neicuțescu (82.)

Foresta Suceava–Medgyesi Gaz Metan 2–1 (2–1)
gól: Dudu (41.), Martin (44.), ill. Buș (8.)

Flacăra Horezu–Astra Giurgiu 0–2 (0–1)
gól: Gheorghe (44.), Ajayi (83.)

Turris-Oltul Turnu Măgurele–Academica Clinceni 2–3 (0–1)
gól: Pațurcă (63., büntetőből), Negruț (90+1.), ill. Ion (38.), Barbu (78., büntetőből), Deretti (84.)

Concordia Chiajna–FC Voluntari 2–3 (1–1)
gól: Nica (2.), Bari (53.), ill. D. Benzar (17.), Achim (49.), Ţîră (59.)

U Craiova 1948–Kolozsvári Universitatea 2–3 - h.u. 
gól: Bălan (7., 14.), ill. Telcean (41.), Rafa (51., 95.)

Nyitókép: FK Csíkszereda

futballlabdarúgó Románia KupaFK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek