2021. február 28. vasárnapElemér

Magyarellenes skandálások miatt büntették a Dinamót

 utolsó frissítés: 00:42 GMT +2, 2019. szeptember 19.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 12 ezer lejes pénzbírságot szabott ki a Dinamo labdarúgóklubra, amiért a bukaresti csapat fanatikusai magyarellenes rigmusokat skandáltak a sepsiszentgyörgyi stadionban 2018. április 30-án rendezett bajnoki mérkőzésen.

Az állami intézmény szerdai közleménye szerint a Dinamo-ultrák a „Kifelé a magyarokkal az országból!” rigmust ismételgették a Sepsi OSK otthonában. Megnyilvánulásukat diszkriminatívnak ítélte a CNCD vezetőtanácsa, a skandálásokat a gyűlöletbeszéd kategóriájába sorolták, ugyanakkor hozzátették, ezek sértik az emberi méltósághoz való jogot.

A tanács 12 ezer lejre büntette a bukaresti egyesületet, a döntésnél pedig figyelembe vették, hogy a Dinamo szurkolói xenofób viselkedésükkel visszaesőnek számítanak. A határozat ellen fellebezhet a fővárosi labdarúgóklub.

A szóban forgó mérkőzésen a Sepsi OSK Ibrahima Tandia duplájával 2–0-s győzelmet aratott.

A találkozó arról is emlékezetes maradt, hogy miközben a hazaiak a hosszabbításban Tandia második gólját ünnepelték, az egyik vendégdrukker letépett a kerítésről egy Vasvár feliratú magyar zászlót és elrohant vele. A szurkolót egy évre kitiltották a sportrendezvényekről.

magyarellenességLiga 1Sepsi OSKDinamobüntetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek