2020. aug. 15. szombatMária

Eurosportos közvetítésben reménykedik Novák Eduárd FRC-elnök

 utolsó frissítés: 20:27 GMT +2, 2019. szeptember 03.

A Román Kerékpáros Szövetséget (FRC) vezető Novák Károly Eduárd egy keddi sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy a Román Körversenyt jövőre az Eurosport tévécsatorna fogja közvetíteni.

„A következő kiírásra minden szempontból fejlődni szeretnénk, mivel reménykedünk abban, hogy az Eurosport közvetíti majd az eseményt. Elképesztő lenne, ha a nagyközönség is láthatná, mit jelent a román kerékpározás, és megmutathatnánk, mennyire szép országunk van.

Remélem a célkitűzésünkhöz csatlakozik a turisztikai- és a sportminisztérium. Nemzetközi szinten népszerűsíthetnénk Romániát, több mint ötven országban, 20 különböző nyelven lenne elérhető a közvetítés. Azt hiszem, van amit megmutassunk” – mondta a székelyföldi sportvezető.

Novák Eduárd hozzátette, már a tavaly felmerült az ötlet, a sportminisztérium viszont nem tudta törvényesen támogatni a közvetítés létrejöttét.

„Még van tanulnivalónk, hogy jó versenyt szervezzünk és bekerüljünk az Eurosport műsorába, de én úgy érzem, közel vagyunk egy megállapodáshoz. Ugyanakkor remélem, hogy jövőre a Román Körverseny nem öt, hanem hét napos lesz, így az országnak nagyobb részét tudnánk lefödni” – nyilatkozta Románia egyedüli paralimpiai bajnoka.

A Román Kerékpáros Körverseny idén szeptember 11–15. között zajlik, a verseny Kolozsvárról rajtol és Bukarestben ér véget. Az össztáv 692 kilométer, a szakaszok a következők:
1. (szeptember 11.): Kolozsvár-Segesvár (168 km.)
2. (szeptember 12.): Brassó-Foksány (176,3 km.)
3. (szeptember 13.): Buzău-Târgoviște (121,6 km.)
4. (szeptember 14.): Ploiești-Piatra Arsă (Bucsecs-hegység, 126 km.)
5. (szeptember 15.): Bukarest utcáin kialakított pályán (100,3 km.)

A viadalra 19 csapat nevezett be, hét nemzeti válogatott és 12 kontinentális együttes, körülbelül 140 versenyző áll rajthoz, köztük a román válogatottat képviselő címvédő, Serghei Țvetcov.


(Agerpres)

Román Kerékpáros Szövetség - FRCNovák Károly EduárdRomán Kerékpáros Körverseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek