2021. november 28. vasárnapStefánia

US Open: Halepet meglepték, Babos is kiesett a második körben

 utolsó frissítés: 10:12 GMT +2, 2019. augusztus 30.

Drámai mérkőzésen vereséget szenvedett Simona Halep az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) második fordulójában. Búcsúzik a küzdelmektől ugyanakkor Ana Bogdan és Babos Tímea is, Sorana Cîrstea azonban bejutott a harmadik körbe. 

A világranglista negyedik helyén álló Simona Halepet 2:6, 6:3, 7:6 (4) arányban győzte le a selejtezőkből érkezett amerikai Taylor Townsend (WTA-116.). Ez volt a negyedik mérkőzés kettejük között, és a korábbi hármat könnyedén, két szettben nyerte a román lány, ezúttal azonban láthatóan meglepte őt Towsend kiváló röptejátéka és agresszivitása. 

Az első szettet uralta Halep, és kiegyensúlyozott kezdés után (2:2) négy játékot sikerült zsinórban nyernie, 6:2-re hozva a játszmát. A második szettet az amerikai kezdte jobban, és bár 2:0-nál Halep visszavette az adogatását, a sajátját ismét nem tudta hozni, így 4:1-re elhúzott ellenfele, és végül 6:3-ra nyerte a játszmát.

A döntő szettben Halep 2:2-nél veszítette el adogatását, így az amerikai 4:2-re, majd 5:3-ra vezetett. 5:4-nél két mérkőzéslabdát hárított Halep és brékelt, majd hozta a szerváját, átvéve a vezetést. 6:5-nél ő jutott mérkőzéslabdához ellenfele adogatásánál, de nem sikerült értékesítenie azt, így 6:6-ra módosult az állás, majd a rövidítésben Townsend bizonyult jobbnak (7-4), megszerezve pályafutása legjelentősebb győzelmét, mintegy két óra játék után. 

Taylor Townsend következő ellenfele Sorana Cîrstea (WTA-106.) lesz, aki 3:6, 6:4, 6:2-re győzte le a második körben a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovot. Cîrsteának 2009 óta nem sikerült a harmadik fordulóig jutnia a US Openen. 

Ana Bogdan (WTA-152.) viszont két kör után búcsúzott a küzdelmektől, őt a 22. helyen kiemelt horvát Petra Martic győzte le két szettben (6:2, 6:4).

Babos Tímea (WTA-112.) három szoros játszmában maradt alul az amerikaiak nagy tehetségével, a 15 éves Cori Gauff-fal (WTA-140.) szemben, aki élete első Grand Slam-főtábláján a nyolcaddöntőig jutott két hónappal ezelőtt Wimbledonban.

Babos jól kezdett, egyből elnyerte riválisa adogatását, de a hazai közönség előtt szereplő tinédzser gyorsan fordított, és ellenállhatatlan játékkal 6:2-re hozta az első szettet. A második játszmában Babos változtatott a játékán - többet pörgetett, nyesett -, ennek köszönhetően 6:4-gyel egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik felvonás rendkívül látványos és szoros csatát hozott, Babos négyszer jutott fogadóelőnyhöz, de Gauff remek szervákkal hárított. A magyar játékos 5:4-es hátrányban a meccsben maradásért adogatott, de többször is hibázott, így Gauff 2 óra 21 perc alatt 6:2, 4:6, 6:4 arányban győzött.

"Nagyon jó meccset játszottunk. Sajnálom, meg szomorú vagyok, de ettől ez még nagyon nagy meccs volt, és nem vagyok csalódott. Úgy érzem, alakulhatott volna fordítva is. A döntő szett elején nekem volt több lehetőségem. Rögtön az első gémben volt egy pici szerencséje, hogy nem tudtam lebrékelni" - olvasható Babos értékelése a Tennis love and game Facebook-oldalon. Hozzátette, meglepte, hogy a fiatal játékosnak milyen remek szervái vannak, ugyanakkor a maga részéről sokat tanulhat ebből a mérkőzésből.

"Egyrészt, ami pozitív, hogy mit csináltam jól, másrészt, hogy min lehet még javítani. A verseny előtt aláírtam volna, hogy felkvalizom magam, nyerek egyet a főtáblán, és végül egy ilyen meccsen kapok ki. Különleges volt ellene játszani egy ekkora stadionban, ahol telt ház volt, és a 14 ezerből körülbelül tízen drukkoltak nekem, ilyenkor az ember kizárja ezt" - folytatta Babos.

A magyar játékos pénteken párosban folytatja szereplését Kristina Mladenovic oldalán, az első helyen kiemelt magyar-francia duó ellenfele a Jessica Moore, Giuliana Olmos ausztrál, mexikói kettős lesz. (agerpres/mti)

Babos TímeaSimona HalepWTAUS Open
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek