2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Hidegen hagyja a kosárlabda-vb a román tévéket

 utolsó frissítés: 21:09 GMT +2, 2019. augusztus 21.

A román tévétársaságok közül nagy eséllyel egyik sem fogja közvetíteni az év legfontosabb nemzetközi sporteseményei közé sorolható férfi kosárlabda-világbajnokságot, amely augusztus 31-én rajtol Kínában.

A közelegő vb előtt a totalbaschet.ro szakportál körbekérdezte a különböző kosárlabda-mérkőzéseket kisebb-nagyobb rendszerességgel sugárzó román tévék riportereit és kommentátoriát, ám úgy tűnik, a világbajnokságot a Román Televízió (TVR), a Telekom-, illetve a Digi Sport sem tűzi műsorra. Az utóbbi jó néhány évben ez lehet a sportág első rangos világversenye, amelyet egyetlen román tévétársaság sem közvetít...

A romániai kosárrajongók ennek ellenére nem maradnak tv-közvetítés nélkül a kínai vb-ről, mivel az M4 Sport a torna minden egyes mérkőzését élőben közvetíti, ráadásul a magyar sportcsatorna honlapján is elérhetőek lesznek a meccsek.

A férfi kosárlabda-vb augusztus 31–szeptember 15. között öt kontinens 32 válogattjának részévételével zajlik. A világbajnokság rendező városai: Peking, Nanjing, Sanghaj, Wuhan, Dongguan, Foshan, Kuangcsou és Shenzen.

Bár igazi nagyágyúk nélkül utazik az ázsiai országba, a fogadóirodák oddsai alapján a címvédő Egyesült Államok csapata számít a torna első számú favoritjának. Az amerikaiakat a szerbek, a görögök és a spanyolok követik a legnagyobb esélyesek rangsorán.

Csoportbeosztás
A-csoport: Elefántcsontpart, Lengyelország, Venezuela, Kína (házigazda)
B-csoport: Oroszország, Argentína, Dél-Korea, Nigéria
C-csoport: Spanyolország, Irán, Puerto Rico, Tunézia
D-csoport: Angola, Fülöp-szigetek, Olaszország, Szerbia
E-csoport: Törökország, Csehország, Egyesült Államok (címvédő), Japán
F-csoport: Görögország, Új-Zéland, Brazília, Montenegró
G-csoport: Dominikai Köztársaság, Franciaország, Németország, Jordánia
H-csoport: Kanada, Szenegál, Litvánia, Ausztrália

kosárlabdaFIBAvilágbajnokság
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek