2020. július 9. csütörtökLukrécia

Futsal BL: alapkörbe jutna a Csíkszeredai Imperial Wet

 utolsó frissítés: 22:52 GMT +2, 2019. augusztus 19.

Az alapkörbe jutás a Csíkszeredai Imperial Wet elsődleges célkitűzése a teremlabdarúgó Bajnokok Ligájában – szögezte le Florin Matei, a székelyföldi csapat rutinos játékosa a Román Labdarúgó Szövetség honlapjának adott interjúban.

A csíkszeredai futsalcsapat a román bajnokságot megnyerve szerzett indulási jogot a BL-ben, és a nyoni sorsoláson a selejtezőkör C-csoportjában kapott helyet, a svájci Minerva, a görög AEK és az ír Blue Magic mellett. A négyes mérkőzéseit Athénban rendezik augusztus 28–31. között, a 32 csapatos alapkörbe csak az első helyezett jut tovább.

fotó: UEFA 

„Jól állunk a felkészüléssel. Keményen hajtunk az edzéseken, napi két gyakorlás szerepel a programban. Azzal a határozott szándékkal utazunk Athénba, hogy megnyerjük a csoportot. Román bajnokként az a kötelező elvárás, hogy túljussunk az első körön, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű dolgunk lesz” – nyilatkozta Matei, aki szerint a házigazdák elleni utolsó mérkőzésnek hat ponttal és minél jobb gólaránnyal kell nekivágni.

Továbbjutás esetén a román bajnokság címvédője az alapkörben a lengyel Rekord Bielsko-Bialával, a cseh Sparta Prágával és az F-csoport győztesével találkozik, utóbbiban a máltai Luxol St Andrews a favorit.

A sokszoros válogatott Florin Matei az Imperial Wet keretét erősebbnek látja az elmúlt szezonhoz képest. Mint mondta, a csapaton belül remek a hangulat, mindenki türelmetlenül várja az új szezon rajtját. Arra a kérdésre, hogy ő milyen formában van, a 35 éves bukaresti futsalos így felelt: „Mint fiatalkoromban, húsz évesen!”

A csíkszeredai futsalklub a nyáron neves trénert szerződtetett, a narancssárga-feketék irányítását a román és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, a spanyol Sito Rivera vette át. Az Imperial Wet leigazolta a Temesvári Informaticától a honosított brazil Sávio Valadarest, a szintén román válogatott Adrian Pânzarut, a szerb nemzeti csapatban játszó Marko Prsic-t, a brazil Bruno Gomest, míg a Székelyudvarhelyi Futsal Klubtól érkezett a magyar válogatottba is behívott Hadnagy István.

Időközben elkészült a román bajnokság menetrendje is, a hétcsapatos pontvadászatot az Imperial Wet a Dunărea Călărași vendégeként kezdi szeptember 7-én. Az első fordulóban a Temesvári Informatica a Galaci United együttesét, a Kolozsvári Clujana a Székelyudvarhelyi FK-t fogadja, míg a Dévai Autobergamo pihen.

UEFA Futsal Bajnokok Ligája, selejtezőkör

A C-csoport programja:

augusztus 28., szerda:
Futsal Klub Csíkszereda–Blue Magic FC Dublin (17.30)
Futsal Minerva–AEK Futsal Athén (20.00).

augusztus 29., csütörtök:
Futsal Minerva–Futsal Klub Csíkszereda (17.30)
AEK Futsal Athén–Blue Magic FC Dublin (20.00)

augusztus 31., szombat:
Blue Magic FC Dublin–Futsal Minerva (17.30)
AEK Futsal Athén–Futsal Klub Csíkszereda (20.00)

Nyitókép: Imperial Wet Futsal/Facebook

futsalCsíkszeredai Imperial WetUEFA
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek