2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

NHL-ből ismert játékost igazolt a Csíkszeredai Sportklub

 utolsó frissítés: 15:12 GMT +2, 2019. augusztus 08.

A Csíkszeredai Sportklub bejelentette, hogy leigazolta Rod Pelley-et, akit az NHL-t követők jól ismerhetnek, hiszen 211 meccset játszott öt szezon alatt a New Jersey Devilsnél, majd ezt követően 45 találkozón szerepelt az Anaheim Ducksban.

Rod Pelley megjárta az AHL-t is, ahol Lowell Devils mellett az Albany Devilsben is több szezont töltött el. Összesen 556 AHL meccsen lépett pályára, és öt évig csapatkapitányként vezette klubját.

Az AHL, azaz az American Hockey League, az NHL kistestvére, ahol a feltörekvő fiatalok és az NHL-be tartó játékosok játszanak. Nagyon kompetitív és a világ egyik legmagasabb szakmai színvonalú sorozata. Minden AHL csapatnak szerződése van egy NHL csapattal a 2010-11-es szezon óta, megkönnyítve ezáltal az NHL utánpótlás-nevelését.

Pelley a 2018-2019-es szezont a dán SønderjyskE csapatában töltötte, ahol 29 meccsen 7 gólt és 11 gólpasszt jegyzett. A Csíkszeredai Sportklub idén szerződtetett edzője Jason Morgan szintén Dániában edzett február 5-ig, így lehet, hogy már a tavalyi szezonban kinézte magának a játékost.

A kanadai játékos posztjára nézve center, azaz a pálya közepén játszik, ez a pozíció pedig rugalmas helyezkedést, játékintelligenciát, gyors korcsolyázást és kreativitást kíván.

A kék-fehérek ezzel az erősítéssel egyértelműen jelzik a vetélytársaknak, hogy idén a tavaly elért döntős szereplést túl kívánják szárnyalni az Erste Ligában. 

Csíkszeredai SportklubjégkorongErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek