2024. március 29. péntekAuguszta

A Kolozsvári CFR és a Ferencváros is nyert a BL selejtezőjében

 utolsó frissítés: 14:43 GMT +2, 2019. július 25.

A Kolozsvári CFR Billel Omrani 22. percben szerzett fejesgóljával 1–0-ra verte a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában az izraeli bajnok Maccabi Tel Aviv csapatát. A mérkőzés egyetlen gólja egy szögletből érkező beadásból született.

Bár a román bajnok már a mérkőzés elején nyomás alatt tudta tartani az ellenfelét, a győztes gól megszerzése előtt nem igazán jutott veszélyesnek mondható helyzethez. Omraninak a 36. perc környékén volt újabb lehetősége a gólszerzésre, de nem találta el a kaput. Az izraeliek első igazi helyzetére a 45. percig kellett várni, de Arlauskis védeni tudott.

A második félidő elején Rondon előtt nyílt nagy lehetőség az előny növelésére, a hazaiak csatára azonban nagyon gyenge megoldást választott a befejezéshez. A 60. percet követően aztán kissé átalakult a mérkőzés képe: a Maccabi Tel Aviv gyorsított az addig lassan csordogáló mérkőzés ritmusán, és egyre veszélyesebb futballt mutatott be. Ennek ellenére nem tudtak nagy lehetőséget kialakítani, ahogy a CFR sem igazán tudott már ziccerbe kerülni. Az 1-0-ás végeredmény és a játék képe is azt mutatja, hogy kiélezett mérkőzésre lehet számítani a visszavágón. A továbbjutó szint biztosan a Celtic ellen játszik a következő körben, a neves skót csapat 5–0-ra gázolta el hazai pályán az észt Kaljut.

Nyert a Ferencváros is

A Ferencváros hazai pályán 3–1-re győzte le a máltai Vallettát, így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi idegenbeli visszavágót. Amennyiben a magyar bajnok a papírformának megfelelően továbbjut, akkor a következő körben valószínűleg a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden 2–0-ra nyert a georgiai Szaburtalo vendégeként.

A budapesti mérkőzésen amúgy egyáltalán nem kezdett megilletődötten a máltai csapat, de az idő múlásával az esélyesebbnek tartott Ferencváros átvette a játék irányítását. Ennek eredményeként, ha szerencsés körülmények között is, de vezetést szerzett a zöld-fehér együttes, mert Dvali csúsztatása a mögötte helyezkedő kapus fejéről vágódott a hálóba. A bekapott gól nem roppantotta meg a riválist, de erejéből már nem igazán futotta ellentámadásokra az egyre nagyobb önbizalommal futballozó Ferencváros ellen, amely ráadásul Lanzafame 11-esével megduplázta előnyét a szünetig.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a magyar bajnok, amely nagy nyomás alatt tartotta az ellenfelet és számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket. Ebben a periódusban szinte teljesen beszorultak a szigetországiak, akik a félpályán is csak elvétve jutattak át. Csak idő kérdése volt, mikor talál be ismét a Ferencváros, ez végül Lanzafaménak sikerült. A magyar csapat a biztos előny birtokában is rendületlenül támadott, de ez megbosszulta magát, mivel a hajrában egy gyors ellenakcióból szépített a rivális, így a zöld-fehérek kétgólos előnnyel várhatják a máltai visszavágót, de a mérkőzés alapján akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, még ha a hosszabbításban Dibusznak egy ízben nagy bravúrt is be kellett mutatnia. (mti, hírszerk.)

KolozsvárKolozsvári CFRfutballFerencvárosUEFAUEFA Bajnokok Ligájaselejtező
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek