2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

FIBA Európa-kupa: a Galatasaray is Sepsiszentgyörgyre látogat

 utolsó frissítés: 11:36 GMT +2, 2019. július 24.

Török, lengyel és svéd csapattal került azonos csoportba a Sepsi-SIC a FIBA Európa-kupa keddi, müncheni sorsolásán. A női kosárlabda nemzeti liga címvédője a keleti főcsoport E-jelű négyesébe kapott besorolást, a Galatasaray, az Artego Bydgoszcz és a Lulea Basket társaságában.

A keleti főcsoport csapatai - fiba.basketball

A Sepsi-SIC a harmadik egymást követő évben nevezett be a másodszámú európai kupába, amelynek 2019/2020-as szezonja októberben rajtol, 40 csapattal a főtáblán.

„A keleti és nyugati konferencia mezőnye is erős, szóval senkinek nem lesz könnyű dolga a továbbjutás kiharcolásában. Célunk, hogy izgalmas mérkőzéseket játsszunk, színvonalas kosárlabdával szórakoztassuk a sport kedvelőit, és szeretnénk kijutni a csoportból” – nyilatkozta még a sorsolás előtt Rusz István, a Sepsi-SIC sportigazgatója.

Az ellenfelek közül a Galatasaray és az Artego Bydgoszcz is az Európa-kupában játszott az elmúlt idényben, mindkét csapat bejutott a rájátszásba, míg a Sepsi-SIC-nek nem sikerült elérni ugyanezt a teljesítményt. A sepsiszentgyörgyi csapat utolsó helyen zárt csoportjában a Jenyiszej Krasznojarszk (orosz) és a török kettős Orman Genclik, Mersin BSB mögött.

A jelenlegi csoportellenfelekre visszatérve, a Galatasaray legutóbb a negyedik, az Artego Bydgoszcz a hatodik, a Lulea Basket pedig a harmadik helyen végzett hazája bajnokságában.

sorsoláskosárlabdaSepsi-SICFIBA Európa Kupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek