2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Török edzőt neveztek ki a román kosárlabda-válogatott élére

 utolsó frissítés: 17:11 GMT +2, 2019. július 18.

Török szakember, Ayhan Avci veszi át hamarosan a román női kosárlabda-válogatott irányítását – olvasható a szakszövetség honlapján. Az új szövetségi kapitány megbízatása a következő Európa-bajnokság selejtezőjének végéig, 2021 februárjáig szól.

Ahnan Avci jelenleg a török élvonalban érdekelt Bellona Kayseri Basketboll vezetőedzője, a frbaschet.ro azt írja, a tréner nagy tapasztalattal rendelkezik hazája bajnokságában.

„Már régóta szerettem volna felnőtt válogatottnál dolgozni, így amikor megkaptam ezt a lehetőséget, nagyon megörültem és habozás nélkül elfogadtam. Számomra ez nagy megtiszteltetés, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a román csapat kijusson az Európa-bajnokságra. Ismerek néhány játékost a török bajnokságból, de láttam a válogatott pár meccsét is a legutóbbi selejtezőből. Remélem jól együtt tudunk működni majd a lányokkal” – mondta beköszönő nyilatkozatában az új edző.

Ayhan Avci augusztusban még a török U20-as válogatottat irányítja a Pristinában rendezendő B-divíziós Európa-bajnokságon, ahol a törökök a románokkal és a házigazda Koszovóval szerepelnek azonos hármasban. Az Eb után Ayhan Avci a román felnőtt válogatottal vonul edzőtáborba, augusztus 17-én és 18-an két felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, Berlinben, a németek ellen.

kosárlabdaRomán Kosárlabda Szövetség (FRB)
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek