2020. július 9. csütörtökLukrécia

Hagi csapata legyőzte a Kolozsvári CFR-t a szuperkupa döntőben

 utolsó frissítés: 15:04 GMT +2, 2019. július 07.

A kissé tartalékosan felálló Viitorul csapata nyerte a labdarúgó Román Kupát, miután a szombat esti Ploiești-en (7 218 néző előtt) megrendezett döntőben egy késői góllal 1-0-ra verte a bajnok Kolozsvári CFR-t.

A mérkőzés első félidejében inkább a Viitorul próbálta megadni a találkozó ritmusát, még annak ellenére is, hogy Gică Hagi az U21-es olaszországi Európa-bajnokságon a román korosztályos válogatottban kiválóan szereplő Viitorul-játékosokat kénytelen volt mellőzni. A konstancai csapat enyhe mezőnyfölényében persze érezhetően benne volt az is, hogy Dan Petrescu csapata kedden fontos Bajnokok Ligája selejtezőt játszik a kazah FK Asztana ellen, vélhetően ezért pihentette a CFR edzője a csapat gólfelelősét, George Țucudeant is.

Veszélyesebbek viszont még így is a kolozsváriak voltak, a CFR játékosai inkább rögzített helyzetekig jutottak, Costache és Omrani is nagyon jó helyzetből puskázták el a lehetőségeiket. Omrani a félidő végén még egy ziccert is kihagyott.

A második félidő elején egy a Viitorulnak meg nem ítélt büntető paprikázt fel a hangulatot, és talán tett jót Gica Hagi csapatának, amely ezután még jobban kezdett futballozni. Mindkét csapatnak voltak jó lehetőségei, a Viitorul kapusa, Tordai Árpád több jó védést is kénytelen volt bemutatni.

A mérkőzés 86. percében aztán egy távoli kísérletből Andrei Artean talált be, a bajnokcsapat kapusának, Arlauskisnak nem sok esélye volt hárítani a távoli lövést. A mérkőzés utolsó pillanataiban még volt esélye a kolozsváriaknak az egyenlítésre, de Ciprian Deac a kapufát találta el.

Gică Hagi csapata ezzel először nyerte meg a szuperkupát. A Viitorul a 2017-es bajnoki serleg, és a 2019-es Román Kupa diadal után ez volt a harmadik trófeája.

A Kolozsvári CFR az elveszített döntő után szinte azonnal nekivágott a Kazahsztánba vezető 5 órás útnak. Az FK Asztana kedden romániai idő szerint 16 órától fogadja a román bajnokot. A mérkőzést a DigiSport és a Look Plus is közvetíti. (hírszerk.)

szuperkupaKolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek