2020. július 9. csütörtökLukrécia

Kolozsvári CFR: Langtól elköszöntek, öten érkeztek

 utolsó frissítés: 18:11 GMT +2, 2019. június 11.

Ahogy az várható volt, Lang Ádám nem a Kolozsvári CFR-nél folytatja pályafutását, a vasutasok szakítottak a magyar középhátvéddel, cserében öt új igazolást jelentettek be egy csomagban.

Dan Petrescu visszatérése után Lang Ádám kegyvesztetté vált az erdélyi bajnokcsapatnál, a veszprémi hátvéd csak a kupában kapott lehetőséget Petrescutól. A tavaly nyáron szerződtetett Lang 12 bajnokit játszott végig a legutóbbi idényben, további öt mérkőzésen csereként szállt be. A 26 éves labdarúgó szerződését a klub hivatalos közleménye szerint közös megegyezéssel bontották fel.

Lang csak egy szezont töltött a vasutasoknál - fotó: Manases Sándor/Lelátó

A Kolozsvári CFR öt új játékossal erősítette meg keretét, ketten közülük, a kapus Cosmin Vâtcă és a boszniai jobbhátvéd Mateo Susic visszatérők. Vâtcă legutóbb az FC Voluntari, míg Susic a moldáv Sheriff Tiraspol kötelékébe tartozott. A középhátvéd Andrei Burcă az FC Botoșani-tól érkezett, a másik két új szerzemény pedig egyaránt a Medgyesi Gaz Metantól: a portugál Luís Aurelio középpályás-, a korábbi venezuelai válogatott Mario Rondón csatárposzton játszik.

Az öt új játékos átlagéletkora 30,8 év, Burcă a legfiatalabb (26), Vâtcă a legidősebb (37).

A Liga 1 címvédője június 11-e és június 30-a között az ausztriai Windischgarstenben edzőtáborozik. A labdarúgók mindössze három hetet pihenhettek, a CFR július második hetében már a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt. Ausztriában a tervek szerint öt felkészülési mérkőzést játszik a csapat, de a klub egyelőre nem közölte az ellenfeleket, illetve a meccsek programját.

Lang ÁdámKolozsvári CFRLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek