2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Roland Garros-döntőre készül a francia-magyar kettős

 utolsó frissítés: 15:53 GMT +2, 2019. június 08.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic döntőbe jutott a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.

A második helyen kiemelt magyar-francia duó az elődöntőben magabiztosan kezdett Elise Mertens és Arina Szabalenka ellen. Rögtön elvette ellenfele adogatását, a sajátjait pedig folyamatosan hozta. Majd 4:2-nél újra brékelt, és 35 perc alatt megnyerte a szettet.

A hatodikként rangsorolt belga-fehérorosz párosnak a második szakasz sem indult jól, megint elvesztette adogatását, és a folytatásban sem történt lényegi változás. Ebben a játszmában háromszor brékelt a magyar-francia duó, amely 1 óra 14 perc alatt söpörte be a győzelmet.

Babosék ellenfele a vasárnapi döntőben a Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai kettős lesz.

Babos Tímea honlapján elárulta: „elképesztően nehéz” körülmények között kellett játszaniuk, mert nagyon erősen fújt a szél. Hozzátette: nagyon örül, hogy ehhez „nagyszerűen” tudtak alkalmazkodni. „Okosan álltunk hozzá a pontokhoz, nem akartuk túljátszani a labdameneteket. Úgy teniszeztünk, ahogyan ilyen körülmények között kell. Boldog vagyok, a hozzáállásunk végig nagyon pozitív volt” – nyilatkozta.

Kiemelte: „hihetetlen” számára, hogy sorozatban harmadszor jutottak Grand Slam-verseny döntőjébe, majd gratulált párostársának, aki a párosok következő világranglistáján már első lesz, megelőzve őt néhány ponttal.

A honlap tájékoztatása szerint Babos Tímea az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott már valamennyi Grand Slam-torna fináléjába.

A magyar szövetség oldala emlékeztetett: a Roland Garroson ezt megelőzően csak egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte 6:1, 6:2-re.

A vasárnapi döntő 12 óra 30 percre van kiírva.

Roland Garros, női páros, elődöntő

Babos Tímea/Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Elise Mertens/Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1

A másik ágon: Johanna Larsson/Kirsten Flipkens (svéd, belga, 15.)–Tuan Jing-jing/Cseng Szaj-szaj (kínaiak) 4:6, 4:6

(MTI)

Kristina MladenovicBabos TímeaRoland GarrosWTAtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek