2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Részegh Tamás Miskolcon, a szlovák extraligában folytatja

 utolsó frissítés: 17:33 GMT +2, 2019. május 16.

A Csíkszeredai Sportklubtól a DVTK Jegesmedvék csapatához igazolt Részegh Tamás, aki nemrég a román válogatott tagjaként aranyérmet nyert Észtországban a divízió I/B-csoportos jégkorong-világbajnokságon.

A mindössze 21 éves támadó a kék-fehérek egyik legponterősebb játékosa volt az elmúlt szezonban, 53 Erste Liga-mérkőzésen 19 gólt és 39 asszisztot jegyzett a nemzetközi-regionális bajnokságban döntő játszó székelyföldi alakulatnál.

Részegh az Erste Ligánál erősebb sorozatban próbálhatja ki magát - fotó: Manases Sándor/Lelátó

A villámgyors center a Sportklubnál nevelkedett, de ifiként Szlovákiában és Csehországban is légióskodott a HK Ruzinov 99 Bratislava, valamint a Pirati Chomutov gárdájánál. A pozsonyiakkal az U18-as szlovák extraligában a Karol Fako-díjat is elnyerte, ami az alapszakasz legponterősebb játékosának jár.

Részegh tavaly szerepelt első felnőtt világbajnokságán a litvániai Kaunasban, ahol a román válogatott az ötödik helyen végezve éppen csak bennmaradt a harmadik értékcsoportban. Románia csapata idén elképesztő sikert ért el Tallinnban, az észt fővárosban a többségben székelyföldi hokisokra épített válogatott Lengyelországot, Japánt, a házigazdákat, Ukrajnát és Hollandiát megelőzve kiharcolta a feljutást a divízió I/A-ba, ami már a 16-os elit-vb előszobája.

Részegh Tamás is tagja volt a keretnek, egy góllal és két assziszttal zárta a tornát.

Az átigazolást a miskolciak csütörtökön jelentették be honlapjukon. Mint írják, az új igazolás személyében ponterős csatárral bővült a DVTK Jegesmedvék kerete. A borsodiak a legutóbbi szezonban – a MAC Budapesttel – együtt a szlovák bajnokságban szerepeltek, az extraliga pedig a székely játékos számára utánpótlásszinten már ismerős:

„Szerettem volna kipróbálni magam egy magasabb szinten és rendívül szimpatikus volt, amit a vezetőség felvázolt nekem. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapatban és egy kifejezetten erős ligában fogok szerepelni. Az a célom, hogy hamar beilleszkedjek és azt a lendületes, ponterős játékot mutassam, ami jellemző rám. Gólokkal, gólpasszokkal és jó játékkal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat bekerüljön a rájátszásba” – nyilatkozta a fiatal székely jégkorongozó, aki hozzátette, tapasztalata szerint a szlovák hoki rendkívül gyors, sok a tehetséges játékos, és a Pozsonyban szerzett tapasztalatait most kamatoztatni szeretné.

Részegh Tamás a DVTK-nál csapattárs lesz egy másik csíkszeredai születésű sportolóval, a kapusposzton játszó Adorján Attilával. A kétszeres MOL Liga-győztes, 22 éves hálóőr 2014-ben került a miskolci klubhoz.

És ha már kapusposzt, a Csíkszeredai Sportklub szintén csütörtökön közölte, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U20-as csapatából hazaigazolt Adorján Örs, de távozik Onodi Ottó, utóbbi Galacon folytatja pályafutását.      

Nyitókép: Csíkszeredai Sportklub/Facebook

Erste LigajégkorongRészegh TamásCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek