2024. március 29. péntekAuguszta

A Sportklub új kanadai edzője korábban Miskolcon nyert MOL Ligát

 utolsó frissítés: 13:14 GMT +2, 2019. május 09.

MOL Liga-bajnok kanadai edzőt neveztek ki a Csíkszeredai Sportklub szakmai stábjának élére. A klub szerdai közleménye szerint a csapat irányítását a DVTK Jegesmedvék volt trénere, a 42 éves Jason Morgan veszi át.

A kanadai szakember a 2015/16-os idényben bajnoki címig vezette a miskolci alakulatot, miután a szezon elején még az U18-as csapatot irányította a DVTK-nál. Ezt követően a lengyel Orlik Opole együtteséhez szerződött, majd visszatért Magyarországra a Debreceni HK-hoz, ahonnan a Dunaújvárosi Acélbikákhoz került.

Jason Morgan már Csíkszeredában tartózkodik - fotó: hockeytinget.dk

Legutóbb a dán bajnokságot címvédőként kezdő és idén a negyedik helyen záró Aalborg Piratesnél dolgozott vezetőedzőként.

Jason Morgan játékosként az NHL-ben is szerepelt, olyan csapatoknál, mint a Los Angeles Kings, Calgary Flames, Nashville Predators, Chicago Blackhawks vagy a Minnesota Wild. Az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban 44 mérkőzésen két gólt és öt asszisztot ért el.

„A szakember már a felkészülés első fázisában csatlakozik a csapathoz. Ő lesz, aki felel, majd a nyári edzéstervről és végigviszi azt. Jason Morgan jelenleg is Csíkszeredában tartózkodik, akklimatizálódik, ám a keret összehívása május utolsó hetére fog megtörténni” – olvasható az Erste Liga-ezüstérmes Csíkszeredai Sportklub közleményében.

Négy vezetőedző egy szezon alatt

A kék-fehérek a 2018/19-es idényt a cseh Leo Gudassal kezdték, majd Gudas honfitársával, Václav Novákkal fejezték be a kispadon. A szezon közben a kanadai Don MacAdam, illetve megbízott vezetőedzőként a klubnál másodedzőként tevékenykedő Hozó Levente is irányította a Sportklubot, amely bár a Románia Kupában megvédte címét a román bajnokságban csak a harmadik helyet szerezte meg.         

Erste LigaCsíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek