2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Brassó nyerte a román bajnokság rájátszásának első mérkőzését

 utolsó frissítés: 13:41 GMT +2, 2019. április 08.

A brassói jégcsarnokban szombaton kezdetét vette a román jégkorong-bajnokság rájátszása, az elődöntő első mérkőzésén a házigazda sárga-kékek hosszabbítás után győzték le a címvédő Csíkszeredai Sportklubot.

A liga alapszakasza pénteken a CSM Galați 4–3 arányú sikerével zárult a Vákár Lajos Műjégpályán. A megszerzett három ponttal a vendégek bebiztosították első helyüket és kialakult az elődöntő párosítása, így a szövetség döntésének értelmében az eredetileg vasárnapra kiírt Galac–Sportklub találkozót már nem rendezték meg.   

Az Erste Ligában döntőt játszó csíkszeredai csapat csak harmadik lett a román bajnokság alapszakaszában, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcnak a második Brassói Corona vágott neki pályaelőnnyel.

fotó: Szabó Attila 

A Cenk alatti város jégcsarnokában jelenleg a divízió II/B-csoportos női világbajnokság zajlik, szombaton viszont szünnap szerepelt a programban, a rájátszás tehát elrajtolhatott.

Az erdélyi riválisok ebben a szezonban az Erste Liga negyeddöntőjében is összekerültek, és a Sportklub 4–0-s összesítéssel ejtette ki a Brassót.

A kék-fehérek jól kezdték az újabb párharcot, Rokaly Norbert góljával már az ötödik percben vezettek, majd a második harmadban Radim Valchar növelte az előnyt emberfórban. A harmadik felvonás első felében a hazaiak Jereme Tendler és Pavlo Boriszenko révén egyenlítettek, de Vjacseszlav Belov kihasznált egy újabb emberelőnyt, amellyel ismét a Sportklub állt nyerésre. A kanadai Mark Lee 5 perc 49 másodperccel a rendes játékidő vége előtt 3–3-ra módosította az állást, a hosszabbításban pedig Boriszenko jegyezte a Brassói Corona győztes gólját.

A második mérkőzést szintén Brassóban rendezik április 8-án (hétfőn) 18.30-tól. Vasárnap elkezdődik a másik párharc is, az alapszakaszelső Galac a Gyergyói Hoki Klubot fogadja. A két csapat hétfőn is összecsap a Duna-parti városban, mintkét nap 18 óra 30 perctől.        

A román jégkorong-bajnokság elméletileg április 19-ig kellene befejeződjön, ugyanis erre a dátumra írták ki a felnőtt válogatott gyülekezőjét, amely az április 28-án kezdődő divízió I/B-csoportos (harmadik értékcsoport) világbajnokságon lesz érdekelt. A tornának Tallinn ad otthont, az ellenfelek pedig Lengyelország, Japán, Észtország, Ukrajna és Hollandia csapata.

Alexandru Hălăucă, a Román Jégkorong Szövetség elnöke a brassói mytex.ro portálnak azt nyilatkozta, ebben a pillanatban nem tudni, mikor rendezik a bajnokság döntőjét. Az elnök reméli, idén tavasszal megtarthatják a finálét, és nem kell azt őszre halasztani, ugyanis véleménye szerint a válogatott összetartását a tervezett időpontban kell kezdeni.  

Román jégkorong-bajnokság, rájátszás -
elődöntő, 1. mérkőzés

Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 4–3 (0:1, 0:1, 3:1, 1:0) – hosszabbítás után
gól: Jereme Tendler (45.), Pavlo Boriszenko (46., 65.), Mark Lee (55.) / Rokaly Norbert (5.), Radim Valchar (22.), Vjacseszlav Belov (50.)
kapura lövések: 46:31
kiállítások: 8, ill. 10 perc

Brassói CoronaCsíkszeredai SportklubRomán Jégkorong Szövetségjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek