2024. március 29. péntekAuguszta

A Kolozsvári CFR egy ponttal megelégedett Craiován

 utolsó frissítés: 17:46 GMT +2, 2019. április 08.

Egy pontot ért a listavezető Kolozsvári CFR-nek az U Craiova pályáján mutatott célfutball vasárnap este az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság rájátszásának negyedik fordulójában.

A felsőházi rangadó főszereplői hét közben egyaránt vereséget szenvedtek a Románia Kupa elődöntőjében: a CFR-t Kolozsváron az Astra Giurgiu győzte le 3–1, ugyanakkor a Craiova is saját közönsége előtt kapott ki, 2–1-re a konstancai Viitorul gárdájától.

Dan Petrescu, a vasutasok vezetőedzője a kupameccs utáni sajtóértékelőn jelezte, egy ponttal is elégedett lenne a hétvégi bajnokin, ezt sikerült megszereznie a kolozsvári csapatnak, amely gól nélküli döntetlent játszott a kék-fehérekkel.

fotó: Universitatea Craiova

A kevés igazán nagy gólszerzési lehetőséget hozó meccsen elsőként a krajovaiak veszélyeztettek, Cicâldău szabadrúgása okozott gondot Arlauskisnak, végül Boli lőtte szögletre a labdát.

Az első félidőben a hazaiak egy tizenegyest, a vendégek pedig kiállítást reklamáltak Marius Avram játékvezetőnél, mindkét esetben kezezés miatt: Bordeianu a tizenhatosban ért kézzel a labdához, míg a sárga lapos Bancu egy ellentámadást állított meg a karjával.

A bukaresti bíró nem ítélt büntetőt, Bancunak sem adott második sárgát, aztán a játékrész második felében Deac tesztelte egy jobb oldali szabadrúgásnál Pigliacellit, aki érdekes módon egytagú „sorfalat” állított fel. Az olasz kapus védte a rövid sarokra tartó próbálkozást, Deac később Budot találta meg egy remek beadással, az erdélyi csapat 26-osa azonban teljesen elhibázta a befejezést.

A második félidőben a mélyen védekező és minimális kockázatot vállaló CFR uralta a játékot. Devis Mangia tanítványai nem találták a vendégvédelem ellenszerét, nem is volt nagy helyzetük. A másik kapunál Omrani állt közel a vezetés megszerzéséhez, a francia szélső Deac újabb nagyszerű labdájával átemelte a kapujából rossz ütemben Pigliacellit, ám az olasz kapus megúszta a hibát. Ezt követően a római hálóőr Bordeianu távoli löketét öklözte ki.

A végjátékban az U Craiova kapott szabadrúgást, ezt Cicâldău tekerte fölé, maradt a 0–0 , illetve a hétpontos különbség a csapatok között.

A Kolozsvári CFR ugyanakkor első pontjait veszítette el a play-offban és lehetőséget adott a második FCSB-nek a felzárkózásra. Dan Petrescu együttesének a Sepsi OSK tehet szívességet, ha pontot tud szerezni hétfőn este a Național Arénában. A háromszéki piros-fehérek decemberben egy emlékezetes meccsen, 4–2-re múlták felül a FCSB-t, de idén az eddigi kilenc összecsapásukból csak egyet tudtak megnyerni, hat vereség és két döntetlen mellett.

Hétfőre maradt a forduló harmadik felsőházi mérkőzése is, az Astra Giurgiu a Viitorult látja vendégül.

Liga 1, rájátszás, 4. forduló
Felsőház

U Craiova–Kolozsvári CFR 0–0

Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Mihăilă (Bic 68.), Cicâldău, Bancu – Fortes (Bărbuț 75.), Cristea. Edző: Devis Mangia

CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Deac (Peteleu 90.) – Omrani, Bud (Moutinho 78.), Păun (Costache 64.). Edző: Dan Petrescu.

Hétfőn:
18.30: Astra Giurgiu–FC Viitorul
21.00 FCSB–Sepsi OSK

futballLiga 1Kolozsvári CFRCS U Craiova
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek