2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

ITTF-ranglista: Szőcs Bernadett a legjobb női asztaliteniszező Európából

 utolsó frissítés: 19:30 GMT +2, 2019. április 03.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) legfrissebb rangsora alapján a marosvásárhelyi Szőcs Bernadett a legjobb európai játékos a női mezőnyben.

Berni az osztrák Sofia Polcanovát is megelőzve a 21. helyről feljött a tizenhetedikre, ami pályafutása eddigi legelőkelőbb helyezése a felnőttek között.

Embed from Getty Images

A 24 éves erdélyi sportoló legutóbb a Katar Openen versenyzett, egyesben és párosban nem sikerült főtáblára jutnia, vegyes párosban pedig Ovidiu Ionescuval az első körben búcsúztak.

Szőcs Berni ebben az évben címvédőként ezüstérmet nyert a svájci Montreux-ben szervezett Európa Top 16-kupán, míg a budapesti World Tour-viadalon negyeddöntőt játszott. Ez az esemény az április 21-én kezdődő világbajnokság főpróbája volt, a Hungexpóban rendezendő vb-re Berni is nevezett, mindhárom lehetséges versenyszámban indul.  

A női világranglistán az első 16 pozíciót kizárólag ázsiai versenyzők foglalják el, az élen pedig öt kínai áll, változatlanul első Ding Ning, őt követi Zhu Yuling és Chen Meng. Japán, tajvani, szingapúri, dél-koreai, hongkongi és észak-koreai asztaliteniszezőt is találunk a legjobb 16 között.

Az európai rangsorban Berni után Polcanova és Elizabeta Samara következik, míg a legjobb magyar játékos, Póta Georgina az európaiak között hetedik, összesítésben pedig a harminckettedik.

A férfiaknál Ovidiu Ionescu továbbra is 39. a világranglistán, ugyanakkor Bernadett bátyja, Szőcs Hunor is benne van a top 100-ban, ő egy helyet javítva jelenleg a 82. helyen áll. Hunor csak egyesben fog versenyezni a budapesti világbajnokságon.

A férfi világranglistát 2018 áprilisától a kínai Fan Zhendong vezeti, a német Timo Boll legjobb európaiként ötödik a rangsorban.

A világranglistákat itt lehet böngészni.

(Nyitókép: Rémy Gros/ittf.com)                  

Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség - ITTFasztaliteniszvilágranglistaSzőcs Bernadette
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek