2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

2020-ban kosárlabda-világbajnokságot rendeznek Kolozsváron

 utolsó frissítés: 19:30 GMT +2, 2019. április 03.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntésének értelmében jövő nyáron, augusztus 15–23. között Kolozsváron rendezik a lányválogatottak U17-es világbajnokságát.

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) hivatalosan kedden kapta meg az értesítést a FIBA-tól, amelynek vezetőtanácsa Abidjanban ülésezett az elmúlt hétvégén. A dokumentumban Horacio Muratore FIBA-elnök és Andreas Zagklis főtitkár gratulált a román szövetségnek, amiért sikerült elnyerniük a rendezési jogot.

A vb fő helyszíne a kolozsvári BT Aréna lesz, a létesítmény 2017-ben a férfi kosárlabda-Eb egyik csoportjának is otthont adott, de a tervek szerint a régi, Horia Demian nevét viselő sportcsarnokban is lesznek mérkőzések.

Összesen 16 ország válogatottja vehet részt a jövő évi tornán, a csapatokba pedig 2003. január 1-e után született lányok kerülhetnek be. A mezőny a kontinentális bajnokság után áll össze, idén nyáron, ez lesz amúgy a vb hatodik kiírása ebben a korosztályban.

Románia együttese rendező jogán vehet majd részt a sporteseményen, amelyen eddig az Egyesült Államok négy alkalommal gyűjtötte be az aranyérmeket, egyszer pedig Ausztrália kosarasai diadalmaskodtak. Kolozsvár előtt Minszk (2018), Zaragoza (2016), Klatovy/Plzen (2014), Amsterdam (2012), illetve Rodez/Toulouse (2010) volt az ifjúsági vb házigazdája.

A FIBA gyűlésén az is eldőlt, hogy a fiúválogatottak U17-es világbajnokságát 2020-ban Szófiában tartják.

(Nyitókép: Manases Sándor)

KolozsvárFIBABT Arénavilágbajnokságkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek