2020. november 28. szombatStefánia

Kikapott a Csíkszeredai Sportklub, egy meccsre a trófeától a Ferencváros

 utolsó frissítés: 12:30 GMT +2, 2019. április 01.

Hatalmasat küzdött a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga döntőjének második csíkszeredai találkozóján is. Az FTC-Telekom elleni mérkőzésen viszont hiába állt fel 0–2-ről a székelyföldi csapat, hatalmas potyagóllal a vendégek örvendhettek és kerültek egy győztes meccsre a bajnoki címtől.

Másodjára is csordultig telt a Vákár Lajos Műjégpálya az Erste Liga döntőjének negyedik összecsapására. A két csapat azt is nyújtotta, amit két döntős csapattól várni lehetett: oda-vissza, tempós hokival kezdődött a meccs, a hálóőröket is hamar megdolgoztatták a felek. Előbb Salló mentett a gólvonalról, majd a túloldalt Becze kínálta meg Aranyt. A nyílt sisakos harcnak egy vendég emberelőny vetett véget, amelyet túlélt a Sportklub, majd Antal Zsombor előtt adódott lehetőség. Kakaskodás is volt bőven, Pavuk és Bíró kétszer is megtalálta egymást.

Az első gólra 12 percet kellett várni, Karmeniemi ártatlan lövése átcsorgott Lundströmön. Alig másfél percen belül újból a svéd kapus került reflektorfénybe, aki Pavuk nem túl erős löketét épp az üresen álló Tóth Richárd elé paskolta, utóbbi köszönte szépen a lehetőséget.

A második bekapott gól után felpörgette a játékát a kék-fehér csapat, aminek meg is lett az eredménye. Emberelőnyben Sulakov passzából Becze volt eredményes.

A második felvonásban sem álltak le a rohanással a felek. Arany sokkal jobban meg volt dolgoztatva, mint a hazai kapus. Ugyanakkor a meccs hevében megsokszorozódtak a hibák is mindkét oldalon. A meccs felét átlépve újabb fórt kapott a hazai csapat, ezúttal 4–3 ellen próbálkozhattak. A hazaiak igyekezetének meglett az eredménye: Belov löketébe Becze nyúlt bele jó érzékkel.

Az egyenlítő gól után a vendégek első sora és Nagy Gergő került főszerepbe, aki a kapu előterébe verekedte magát, ahol ziccerben Rokaly Sz. szabálytalanul állította meg. Az előnyt nagyon megnyomták a vendégek, de a svéd kapus állta a sarat, bravúrok sorát mutatta be. A harmad végét a hazaiak tölthették előnyben, de ezúttal Arany volt a pozitív főszereplő.

Az utolsó felvonásra is hullámzó volt a játék, egyik csapat sem tudott tartósan a másik fölé kerekedni. Alig 10 perccel a vége előtt nagy lehetőséghez jutott a vendég alakulat, hiszen előnyben játszhattak, de sikertelenül. Az 55. percben Switzer szólóba ugrott ki, de Lundström hárítani tudott, majd ziccert is rontott. Alig több mint 3 perc volt hátra és Lundström újfent bakizott. Rantanen lövését nézte el és a pakk a hálóba kötött ki. Mindent beleadott a hátralevő percekben a Sportklub, de az egyenlítés elmaradt.

Az összesített állás 3–1-re módosult. A Ferencváros az Erste Liga győzelem reményében lép jégre Pesterzsébeten kedd este, egy nyertes mérkőzésre vannak a végső sikertől.

Eredmény:

Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 2–3 (1–2, 1–0, 0–1)
Gólszerzők: Becze (18., 32.), illetve Karmeniemi (12.), Tóth R. (13.), Rantanen (57.).

Mestermérleg:

Vaclav Novak, Csíkszeredai Sportklub: – Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. A jégkorongban az egész csapat, minden egyes játékost beleértve, kötelező módón száz százalékot kell nyújtson. Ha egy játékos is nem koncentrál megfelelően, akkor nem lehet nyerni.

Fodor Szabolcs, Ferencváros-Telekom: – Mindkét csapat nagyon jól játszott és ez is egy rendkívül jó hokicsemege volt, nagyszerű hangulatban. Nagyon küzdős meccs volt, ahol minden egyes négyzetcentiméterért meg kellett küzdeni. Talán egy picit többet kellett védekezzünk, mint tegnap. Nagyon nyomott a Szereda, érezték, hogy kell ez a meccs nekik. Szerencsére meg tudtuk nyerni ezt a meccset és úgy érzem egy picit higgadtabbak voltunk a végén és ennek volt ez köszönhető. Megint óriási Fradi szívvel küzdöttünk és nagyon örülünk, hogy megvan.

(közlemény)

Csíkszeredai SportklubFerencvárosErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek