2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Eb-selejtező: pont nélkül kezdett a magyar válogatott

 utolsó frissítés: 15:16 GMT +2, 2019. március 23.

Szlovákiai vereséggel nyitotta a jövő évi Európa-bajnokság selejtezősorozatát a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi együttese az E-csoporthoz tartozó csütörtök esti mérkőzésen, amelyet Nagyszombaton rendeztek, 2–0-ra kapott ki Pavel Hapal csapatától.

A házigazdák az első félidő utolsó perceiben szerezték meg a vezetőgólt, Albert Rusnák lapos beadása után Ondrej Duda, a Hertha BSC középpályása talált be. A 85. percben megcserélődtek a szerepek, Duda adott gólpasszt Rusnáknak, az észak-amerikai bajnokságban futballozó játékos egy magas indítást vett át jobbal a tizenhatosban, majd ballal lőtt a rövid sarokba.

Bár a magyar labdarúgó-válogatottnak az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövése, Lang Ádám és társai egyáltalán nem mutattak reménytelen játékot. A második félidőben is megvoltak az egyenlítési lehetőségek, de Szalai Ádám kapáslövését, majd Willi Orbán fejesét is védte Martín Dúbravka, míg Dzsudzsák Balázs távoli próbálkozása kevéssel szállt el a kapu fölött.

A magyar felnőtt válogatottban ezen a meccsen mutatkozott be Szoboszlai Dominik. Az RB Salzburg 18 éves középpályását az 55. percben küldte pályára Marco Rossi, Szoboszlai Kleinheisler Lászlót váltotta.

A csoport másik mérkőzésén a horvátok nehezen győztek Zágrábban Azerbajdzsán ellen. A győztes gólt Szalai Ádám hoffenheimos csapattársa, Andrei Kramaric hozta össze 11 perccel a rendes játékidő vége előtt. A horvát fővárosban meglepetésre előbb az azeriek álltak nyerésre, Ramil Sejdajev egy ellentámadáson volt eredményes, erre a gólra balhátvéd Borna Barisic válaszolt kevéssel a szünet előtt egy szögletrúgást követően.

A második fordulóban, vasárnap 19 órától a magyar válogatott Horvátországot fogadja a ferencvárosi Groupama Arénában. Ugyanezen a játéknapon az első körben szabadnapos Wales vendége Szlovákia lesz.  

Labdarúgó Eb-selejtező
1. forduló, E-csoport

Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Nagyszombat (Trnava)
játékvezető: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)
gól: Duda (42.), Rusnák (85.)
sárga lap: Vavro (21.), Kucka (51.), Hamsík (78.), Skriniar (90.) / Kalmár (10.), Korhut (59.), Nagy Á. (88.)

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko 87.), Rusnák (Mihalík 90+3.) – Mak (Stoch 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal.

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Lang (Holender 81.), Orbán, Kádár, Korhut – Kleinheisler (Szoboszlai 55.), Nagy Á., Kalmár (Dzsudzsák 61.) – Kovács – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

A csoport másik mérkőzésén:

Horvátország–Azerbajdzsán 2–1 (1–1)
gól: Barisic (44.), Kramaric (79.), ill. Sejdajev (19.)

futballmagyar labdarúgó-válogatottselejtezőUEFA2020-as labdarúgó-Eb
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek