2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Nem sikerült elődöntőbe jutnia a Gyergyónak

 utolsó frissítés: 23:28 GMT +2, 2019. március 10.

Az Erste Liga negyeddöntőjének hetedik mérkőzésén a DEAC hazai pályán 4-2-re legyőzte a Gyergyói HK-t, és 4-3-as összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.

Fotó: a Gyergyói HK Facebook oldala.

A mindent eldöntő mérkőzés pedig jól indult a gyergyóiaknak, már az első percben megszerezték a vezetést Benedek Roland révén. A vendégek előnye egészen a 24. percig tartott, amikor Novotny lövésével egyenlíteni tudott a DEAC, majd a 33. percben Németh Attila egy szép csel után vette be a gyergyói kaput és fordította meg a mérkőzés állását.

Az utolsó harmadra erősen rányomta a bélyegét a párharc tétje, valamint több vitatható bírói ítélet is. Pesztunov a harmadik harmad elején egy kiállítás miatti 4 a 4 elleni játékban tudott egyenlíteni egy szép szóló végén. Az egyenlítés után gyergyói kiállítások következtek, a DEAC viszont nem tudta kihasználni az emberelőnyös helyzeteket. Az 50. percben viszont összehozták a gólt a hazaiak, a palánkról visszapattanó korongot Molnár Ákos juttatta a kapuba.

Keménykedésekkel és kiállításokkal telt az utolsó tíz perc, a mérkőzés legvégén nagy elánnal támadott a Gyergyói HK, még a kapust is lehozta, de olyannyira nem jártak sikerrel, hogy Németh Attila egy korongszerzés után az üres kapuba lőve állította be a 4-2-es végeredményt.

DEAC-Gyergyói HK 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

Az elődöntőben az Ferencváros, az Újpest és a Csíkszereda biztosította korábban a helyét. (ersteliga.hu, hírszerk.)

DEACErste LigaGyergyói Hoki Klub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek