2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A hetedik meccs dönt a Gyergyói HK és a DEAC között

 utolsó frissítés: 21:33 GMT +2, 2019. március 09.

A Gyergyói HK 4-2-re verte a Debreceni EAC-t az Erste Liga negyeddöntőjében. A párharc hatodik összecsapása után az állás 3-3 a két csapat között, így az egyik csapat negyedik győzelméig tartó öccsecsapásban a hetedik mérkőzés dönti majd el a továbbjutó kilétét.

A mérkőzésen a vendég DEAC szerezte meg a vezetést. Hugo Turcotte 6. percben szerzett gólja után azonban feljavult a Gyergyó HK játéka, a székely csapatnak a 14. percben sikerült az egyenlítés Elekes Darabont Hunor-Csaba révén.

A következő gólra a második harmad középéig kellett várni, Steen góljával 2-1-re átvette a vezetést a gyergyói csapat. Az előny egészen a harmad végéig tartott, amikor egy kettős emberelőnyt még ki tudott védekezni a Gyergyó, de a sima előnyben Turcotte újra betalált.

A harmadik harmadban a hazai csapat kezdett jobban, egy gyors támadás végén a Gyergyói HK újra meg tudta szerezni a vezetést Pesztunov révén. A DEAC ezt követően sokat dolgozott az egyenlító gólért, de a gyergyói kapus, Gorjacsevszkij jó teljesítményének is köszönhetően nem sikerült belőniük az egyenlítő találatot. A Gyergyó viszont Vorobjev révén az 59. percben újra bevette a DEAC kapuját, így 4-2-re végződőtt a mérkőzés.

A Gyergyói HK így másodszor egyenlít a párharc során. A továbbjutástól a vasárnap, Debrecenben rendezett mérkőzés fog majd dönteni.

Gyergyói HK-DEAC 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

(ersteliga.hu)

Gyergyói Hoki KlubErste LigaDEAC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek