2024. március 29. péntekAuguszta

Drámai végjáték után jutott tovább a Manchester United a PSG ellen

 utolsó frissítés: 08:15 GMT +2, 2019. március 07.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek szerdai játéknapja is bőven okozott izgalmakat. A Manchester United drámai végjátékban, hatalmas meglepetésre búcsúztatni tudta a Paris Saint-Germain csapatát, míg a Porto a hosszabbítás 117. percében szerzett büntetőgóllal jutott tovább az AS Roma ellen.

Abban a legtöbben egyetértettek, hogy a Manchester Unitednak kisebbfajta csodára van szüksége a PSG ellen a nyolcaddöntő párizsi visszavágóján. Az első mérkőzésen ugyanis a sérült Neymar nélkül felálló franciák nem csak hogy nyertek 2-0-ra, hanem meggyőzően is fociztak.

A vörös ördögök viszont már a 2. percben meg szerezték a vezetést, Romelu Lukaku lótt gólt Kehrer hibája után. Nem tűnt úgy azonban, hogy a PSG pánikba esett volna a hamar bekapott góltól, olyannyira nem, hogy egy szép akció végén Juan Bernat találatával a 12. percben egyenlíteni is tudtak Thomas Tuchel játékosai. Ekkor nagyon távol került a United a továbbjutástól, hiszen az idegenben lőtt gólök szabálya miatt immár legalább 3 találat kellett a továbbjutáshoz.

A Manchester United nehéz helyzeténél azt viszont nem sokan vették számításba, hogy a PSG veterán kapusa, Gianluigi Buffon bakizni fog az egyébként vizes körülmények között zajló mérkőzésen. Buffon hibáját Lukaku használta ki, és szerezte meg önmaga és a Manchester United második gólját is.

A második félidőben a párizsiak sokat tettek azért, hogy egy újabb góllal végleg eldöntsék a továbbjutás kérdését, többet támadtak az ellenfélnél, míg a Manchester inkább kontrákra rendezkedett be.

A végjátékban Mbappé dönthette volna el a továbbjutást a párizsiak javára, de a döntő pillanatban elcselezte magát. És ahogy az lenni szokott, a kihagyott ziccer megbosszulta önmagát, a 90. percben Dalot távoli lövésébe Kimpembe kézzel ért bele a büntetőterületen belül. A játékvezető hosszas videózás után úgy döntött, hogy a párizsi játékos kezezése büntetőt ér. A megítélt tizenegyest Rashford értékesítette, és szerezte meg azt a 3-1-et jelentő találatot, amely a Manchester United korábban nem túl valószínűnek tűnő továbbjutását jelentette.

Fotó: Manchester Evening

Az este másik mérkőzésén az AS Roma 2-1-es győzelem után érkezett Portóba. A szintén fordulatos mérkőzés 26. percében Soares szerzett vezetést a portugáloknak, de az első félidő végén Daniele De Rossi büntetőből egyenlített. A második félidő elején ismét a Porto utott előnyhöz, Marega az 53. percben volt eredményes, és mivel nem esett több gól, hosszabbításban dőlt el a mérkőzés.

A hosszabbítás második félidejének végén újabb büntetőt ítélt meg a játékvezető egy lerántást követően. A videóbíró alapján meghozott döntés döntőnek bizonyult, Alex Telles értékesítette a tizenegyest és továbbjuttatta csapatát a következő körbe. A legjobb nyolc mezőnye egyébként is érdekesen alakul, a Manchester United és a Porto mellett eddig az Ajax és a Tottenham Hotspur biztosította helyét a negyeddöntőben. (bbc, 24.hu, hírszerk.)

UEFA Bajnokok LigájaManchester UnitedParis Saint-GermainAS Roma
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek