2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Bejutott a Final Fourba a Sepsi-SIC

 utolsó frissítés: 08:04 GMT +2, 2019. március 07.

A címvédő Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat kiharcolta a négyes döntőbe jutást, miután a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 68–56 (17–13, 16–13, 22–11, 13–19) arányban győzött az Aradi ICIM vendégeként a Victoria Sportcsarnokban. A zöld-fehérek összesítésben 158–111-re nyerték meg a párharcot.

A Zoran Mikes irányította csapat 35 pontos előnyből várta a visszavágót, végül pedig kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé. A címvédő a mérkőzés első percében nem talált a gyűrűbe, a házigazdákat Miljana Dzombeta juttatta vezetéshez, majd a zöld-fehérek részéről Kristina Topuzovic egyenlített. A Maros-parti gárda nem sokkal később Anamaria Ciotir triplájával öt pontra növelte előnyét, viszont az ICIM ezt követően több mint négy percig nem szerzett újabb kosarat, így a Sepsi-SIC Kristina Higgins és Peyton Whitted palánk alatti játékának köszönhetően átvette a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig nem engedett ki a kezéből.

A második felvonás elején kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, majd Ioana Ghizilă egy betörés során sérülést szenvedett, és tovább nem tudott játszani. A folytatásban a zöld-fehérek Annemarie Gödri-Părău találataival és Kovács Renáta hárompontosával kilenc pontos előnyt építettek ki, azonban a szünetig az aradi együttes faragott a hátrányából (26–33).

A harmadik felvonásban teljes mértékben a Sepsi-SIC akarata érvényesült, támadásban és védekezésben is ellenfele fölé kerekedett, Anca Șipoș pedig a hárompontos vonal mögül kétszer is eredményes volt, így Arad az utolsó tíz percnek 18 pontos hátrányból vágott neki. A negyedik negyedben mindkét gárda sokat hibázott, pontatlanul céloztak, az eladott labdák száma is megnőtt, a mérkőzés színvonala csökkent, azonban mindezek a címvédő továbbjutását nem veszélyeztették.

További eredmények: Szatmárnémeti VSK–Târgoviște 74–45 (összesítésben: 156–81), Brassói Olimpia–Kézdivásárhelyi SE 61–60 (összesítésben: 135–106), Alexandria–Phoenix Constanța 54–58 (összesítésben: 109–128).

A címvédő Sepsi-SIC mellett a tavalyi döntős Szatmárnémeti VSK, a Brassói Olimpia és a Phoenix Constanța is kiharcolta a négyes döntőbe jutást. A Román Kosárlabda Szövetség csütörtökön 12 órától sorsolja ki az elődöntők párosítását, illetve a Final Four helyszínéről is döntenek.

A zöld-fehérek szombaton 19 órától szintén az Aradi ICIM csapatával játszanak a Sepsi Arénában a Piros csoport 12. fordulójában, majd március 12-én, kedden 18 órától Târgoviște vendégeként lépnek pályára az elhalasztott 11. körben. (sepsi-sic.ro)

kosárlabda Románia KupakosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek