2021. március 1. hétfõAlbin

Sepsi-SIC: Európa-bajnok szerb lány érkezett

 utolsó frissítés: 12:54 GMT +2, 2019. február 16.

A belgrádi Crvena zvezdától igazolt válogatott kosárlabdázót a Sepsi-SIC, Krisztina Topuzovics a 2015-ös Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a szerb válogatottal Budapesten.

Az 1994-ben, Szabácson született Topuzovics alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető. Eddig négy klubnál szerepelt, pályafutását szülővárosa csapatában kezdte, majd innen igazolt a fővárosi Radivoj Korachoz, amelyet hat évig erősített. 2016-ban a montenegrói Buducnost Volcano szerződtette, tavaly pedig visszatért Belgrádba, a Crvena zvezdával lépett szerződésbe.

A 183 centiméteres kosárlabdázó háromszor nyerte meg a szerb bajnokságot, kétszer az Adria-ligát és egy alkalommal a szerb kupában is végső győzelmet ünnepelhetett. Az U18-as szerb válogatottal bronzérmet szerzett a Romániában rendezett 2012-es Európa-bajnokságon, 2015-ben a felnőtt nemzeti csapattal kontinensbajnok lett Budapesten a közös magyar-román rendezésű tornán.

Krisztina Topuzovics már első edzésén is túl van a sepsiszentgyörgyi csapatnál, a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, Jovana Pasics segít neki a beilleszkedésben, de régebbről ismeri Zoran Mikes vezetőedzőt is. Az új igazolás reméli, a Sepsi-SIC címvédéshez segítheti a nemzeti ligában és a Románia Kupában egyaránt:

„Az első edzésem jól sikerült, számomra mindenképp egy új tapasztalatszerzési lehetőség, hogy a román bajnokságban játszhatok, hiszen több szezont lehúztam a szerb pontvadászatban. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, viszont örülök, hogy idejöttem. Még csak egy napja vagyok Sepsiszentgyörgyön, de kiválóan érzem magam, a csapattársak elfogadtak, Jovana Pasic pedig sokat segít, még jobban megkönnyíti a beilleszkedést, mivel őt már régebb óta ismerem.

Először teszem próbára magam Európa más részén, egy olyan bajnokságban, ami különbözik a szerbtől, sok jót hallottam erről a klubról, Jovana is megosztott velem információkat. Természetesen Zoran Mikes edzőt is régebbről ismerem, hiszen játszottam már ellene, azt gondolom, hogy mindenképp jó helyem lesz itt. Bízom benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb leszek és fejlődni tudok, valamint remélem, a bajnokságot és a kupát is megnyerjük” – nyilatkozta Krisztina.

kosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek