2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Románia Kupa: Sepsi–CFR, Csíkszereda–Craiova a negyeddöntőben

 utolsó frissítés: 12:23 GMT +2, 2019. január 17.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában csütörtökön kisorsolták a Románia Kupa negyeddöntőjének párosításait. A legjobb nyolc között a Sepsi OSK a Kolozsvári CFR-rel, míg az FK Csíkszereda a címvédő Universitatea Craiovával játszik.

A sorsolás  végeredménye:
Sepsi OSK–Kolozsvári CFR
FC Hermannstadt–FC Viitorul
FK Csíkszereda–Universitatea Craiova
Dunărea Călărași–Astra Giurgiu

A sorsoláson a szövetség nem alkalmazott kiemelést, így elméletileg bármilyen párosítás összejöhetett volna. A negyeddöntőbe hét élvonalbeli csapat kvalifikált, míg az alsóbb osztályokat egyedüliként a harmadik ligás FK Csíkszereda képviseli. Mihai Stoichiță, a FRF szakmai igazgatója rövid beszédében ki is emelte a piros-feketék teljesítményét. Mint fogalmazott, ennek a versenysorozatnak az adja a varázsát, hogy bármi megtörténhet benne.

fotó: Manases Sándor/Lelátó

A Románia Kupa negyeddöntőinek mérkőzéseit február 26–28. között rendezik, és a szabályzat szerint az alacsonyabban rangsorolt klubok (Sepsi OSK, FC Hermannstadt, FK Csíkszereda, Dunărea Călărași) lesznek a házigazdák. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidő döntetlenre végződik, 2x15 perces hosszabbítás, majd adott esetben büntetőpárbaj következik.

A kupa győztese bejut az UEFA Európa Liga 2019/2020-as szezonjának második selejtezőkörébe.   

sorsolásFRFlabdarúgó Románia Kupafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek