2024. március 29. péntekAuguszta

Felkészülés: Tandia duplázott – a CFR remizett

 utolsó frissítés: 15:04 GMT +2, 2019. január 17.

A Sepsi OSK szerdán lejátszotta második felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban, a székely labdarúgócsapat a kazah FK Aktobe ellen nyert 3–1 arányban. Egy másik formaellenőrzőn a Kolozsvári CFR az ukrán Vorszkla Poltavával végzett gól nélküli döntetlenre.

A Sepsi OSK-nál – amely vasárnap a török Sivassporral szemben 2–1-re veszített Belekben, az Aktobe ellen két új szerzemény, a kenyai balhátvéd Abud Omar és a lengyel középső védő, Sebastian Rudol is bekerült a kezdőcsapatba. A klub Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a háromszéki csapat a Fejér – Omar, Rudol, Viera, Moura – Rus, Velev – Ștefan, Nouvier, Mensah, Tandia összeállításban lépett pályára.

A szünetben Nouvier és Tandia góljával 2–1-re vezetett Eugen Neagoe együttese, majd Birahima a második félidőben újból eredményes volt, a 64. percben beállította a végeredményt. A következő edzőpartner az ukrán FK Mariupol lesz vasárnap.

A szezonfolytatásra szintén Antalyában készülő Kolozsvári CFR elsőként a Vorszkla Poltavával játszott edzőmeccset Törökországban. Az UEFA Európa Liga csoportkörében szerepelt ukrán együttes elleni találkozón 0:0 lett a végeredmény. Antonio Conceicao az Arlauskis – Manea, Lang, Mureșan, Camora – Djokovic, Bordeianu, Ioniță – Omrani, Țucudean, Deac kezdőtizenegyet küldte pályára, majd a második félidőben Petrila, Costache, Ganea, Petrus, Peteleu, Păun és A. Rus is lehetőséget kapott.

A Liga 1 listavezetőjének pénteken egy újabb EL-résztvevő, az európai kupában továbbjutott FC Zürich lesz az ellenfele.

A kolozsvári labdarúgóklub szerdán bejelentette, hogy közös megyegyezéssle szerződést bontott spanyol csatárjával, Urko Verával. A 2017 nyarán igazolt center 17 mérkőzésen öt gólt szerzett a CFR mezében. Vera fél évet az Astra Giurgiunál futballozott kölcsönben.

                      

Liga 1Kolozsvári CFRSepsi OSKfelkészülésfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek