2024. március 29. péntekAuguszta

Kenyai és lengyel légiósa mostanig nem volt a Sepsi OSK-nak

 utolsó frissítés: 16:44 GMT +2, 2019. január 13.

Az elmúlt napokban több labdarúgóval is szerződést kötött a sepsiszentgyörgyi klub, a kenyai válogatott balhátvéd Abud Omar, valamint egy lengyel középső védő, Sebastian Rudol is a játékoskeret új tagjai közé tartozik.

A távozók után a héten az első érkezőket is bejelentették a Sepsi OSK-nál, amelynek játékosai jelenleg a törökországi Belekben edzőtáboroznak.

Nicolae Carnat leigazolásáról már hírt adtunk, de a piros-fehérek további három labdarúgó játékjogát szerezték meg. A másodosztályú Temesvári ASU Politól 17 éves tehetség érkezett Călin Popescu személyében. A Brassóban született fiú, aki középpályás-poszton szerepel, másfél évre szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.

A Sepsi OSK két külföldi futballistával is erősített, mindketten védők: a 23 éves Sebastian Rudol főként középhátvédként kergette a labdát a Pogon Szczecin együttesénél, de a védelem jobb oldalán, illetve védekező középpályásként is használható; a 26 esztendős Abud Omar eddig pályafutása során három európai klubnál fordult meg (Panegialios, Slavia Sofia, Cercle Brugge), és tagja a kenyai válogatottnak. Omar a Fülöp-szigeteki Daisuke Satohoz hasonlóan balhátvéd, ugyanakkor az U21-es román válogatott Florin Ștefant is bevetheti ezen a poszton Eugen Neagoe vezetőedző.

fotók: Sepsi OSK

A háromszéki labdarúgóklub közleményei alapján Sebastian Rudol két és fél, míg Abud Omar másfél évre kötelezte el magát a székelyföldi egyesülethez. A lengyel légiós egy rövid nyilatkozatot is adott „Számomra ez egy új kihívás, rendkívül motivált vagyok” – mondta, s hozzátette, beszélt a Sepsi OSK-ról és Romániáról a FCSB korábbi játékosával, Cornel Râpă-vel, aki a lengyel bajnokságban, a KS Cravovianál focizik.

A Sepsi OSK vasárnap lejátszotta első felkészülési mérkőzését Belekben, a török élvonalban szereplő Sivasspor nyerte az edzőmeccset 2–1 arányban. A sepsiszentgyörgyi csapat gólját Joseph Mensah jegyezte. A következő ellenfél a kazah FK Aktobe lesz szerdán. 

                    

futballSepsi OSKátigazolás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek