2024. március 29. péntekAuguszta

Bundesliga: Pavard nyártól a Bayerné

 utolsó frissítés: 14:06 GMT +2, 2019. január 10.

Az FC Bayern München vezetői megegyeztek a VfB Stuttgarttal Benjamin Pavard átigazolásáról. A francia labdarúgó-válogatottal az oroszországi világbajnokságon aranyérmes hátvéd a jelenlegi szezon végén hagyja el mostani csapatát.

View this post on Instagram

TRANSFER UPDATE #FCBayern sign world champion @benpavard21! @brazzo_hasan_salihamidzic: "I can confirm that Benjamin Pavard will join us on a five-year deal from 1st July 2019." #MiaSanMia #Pavard #Contract

A post shared by FC Bayern Official (@fcbayern) on

Hasan Salihamidzic, a bajorok sportigazgatója megerősítette Pavard klubváltását, a bosnyák ügyvezető nyilatkozata szerint a Bayernhez hivatalosan 2019. július 1-jén csatlakozó labdarúgó szerződése öt évre szól.

Benjamin Pavard kivásárlási ára 35 millió euró volt.

A Lille OSC-nél nevelkedett 22 éves játékos eddigi pályafutása során legtöbbet a középhátvéd-poszton szerepelt, a francia válogatottban viszont jobbhátvédként remekel. A sokoldalú Pavard-t többek között védekező középpályásként is kipróbálták edzői.

A világbajnokságon hat mérkőzést játszott végig, a döntőben is a kezdőcsapatba nevezte Didier Deschamps szövetségi kapitány. Az Argentína elleni emlékezetes gólt szerzett, a rajongók ezt a találatot választották a torna legszebbjének:

Pavard decemberben a Borussia Mönchengladbach-kal szemben 3–0-ra elveszített bajnokin egy öngólnál combsérülést szenvedett, emiatt kihagyta a Stuttgart legutóbbi három mérkőzését a Bundesligában. A svábok csak az osztályozót jelentő 16. helyen állnak a tabellán.

futballtopligákBayern Münchenátigazolás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek