2024. március 29. péntekAuguszta

Klub-vb: Bale-triplával döntős a Real

 utolsó frissítés: 12:54 GMT +2, 2018. december 20.

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lesz a házigazda al-Ain ellenfele az egyesült arab emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében, miután a szerdai elődöntőben a mesterhármast elérő Gareth Bale vezetésével 3–1-re legyőzte a Kashima Antlerst.

A japánok kezdték aktívabban a 2016-os döntő „visszavágóját” – akkor a spanyol csapat hosszabbítás után 4–2-re nyert –, a Real Madrid negyedóra elteltével vette fel a mérkőzés ritmusát. Innentől a legutóbbi két kiírásban győztes spanyolok irányították a játékot, és a szünet előtt a vezetést is megszerezték: Bale és Marcelo kényszerítője után a walesi támadó éles szögből talált be.

A szünet után egymás után két gólt szerzett Bale: előbb egy óriási védelmi megingást kihasználva az üres kapuba lőtt, majd a védelem körbepasszolása után Marcelo újabb remek átadását értékesítette. Bale-nek alig 11 perc kellett a triplázáshoz, majd egy óra elteltével a szurkolók vastapsa közepette jöhetett le a pályáról.

A Kashima az utolsó negyedórában szépített, a japán válogatott Doj Soma talált be, ám így sem fenyegette semmi a hajrára kiengedő madridiak döntőbe jutását.

Korábban az elődöntő első mérkőzésén a River Plate-et 2–2-es rendes játékidő és gól nélküli hosszabbítás után büntetőpárbajjal ejtette ki az al-Ain.    

Az ötödik pozícióért játszott helyosztón az Esperance de Tunis szintén tizenegyesekkel győzte le a mexikói C.D. Guadalajara gárdáját. A klub vb-re még az új-zélandi Team Wellington szerzett indulási jogot, de az OFC Bajnokok Ligája címvédője az első körben kikapott az al-Aintól, amely bemutatkozó mérkőzését is büntetőkkel nyerte meg.

FIFA klub-világbajnokság, elődöntő         

Real Madridؘ–Kashima Antlers 3–1 (1–0)
gólszerzők: Bale (44., 53., 55.), illetve Doj (78.)

Korábban: River Plate–al-Ain FC 2–3 – büntetőkkel

Szombaton:
Bronzmérkőzés: River Plate–Kashima Antlers 15.30
Döntő: al-AinFC–Real Madrid 18.30

MTI

FIFAFIFA klub-világbajnokságReal Madrid
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek